FANNY EKBERG

EN SKOGSMULLE MITT I NYKÖPING.

Natur i oskärpa.

Publicerad 2011-04-28 19:23:35 i Foto,

Min dag har innehållit: Galet jobbig gympalektion, HAIR-dans och spelning på Musikbörsen. Fin dag tycker jag. Imorgon är det fredag. Det tycker jag också är fint.

.
.

Starta hjärnkontoret.

Publicerad 2011-04-27 10:16:07 i Övrigt,

Efter en timme gehörs- och musikteori, sitter jag lugnt och väntar på att min gitarrlektion ska börja. Memorerar låttexter, filosoferar, dagdrömmer och annat sånt fint. Förresten så är det nog risk för en liten regnskur idag. Mysigt sommarregn. Peace and Love.

Sötis.

Publicerad 2011-04-26 15:28:00 i Roffe, Roffe&Rufus,

Skoldags igen. Känner att jag är i fas med alla uppgifter. Inga problem. Sedan är det ju alltid trevligt att komma hem till en kvittrande liten Roffe som har längtat efter mig hela dagen. Så är det.

Blir lite trött på mig själv ibland.

Publicerad 2011-04-24 12:48:51 i Övrigt,

Nu är jag trött på att tala om hur fint väder det är ute. Det är bara att titta ut genom fönstret. Så för sista gången: FAN VA FRUKTANSVÄRT TOTALT JÄTTEFINT VÄDER DET ÄR UTE!!!!! Nu ska jag ut.

Mu.

Publicerad 2011-04-23 19:51:59 i Bilder på mig,

Efter en lång dag hos farmor och farfar, med god mat i massor och sång med faster, så är jag ganska trött. Då kan det vara ganska kul att leka med PhotoBooth specialeffekter. Hehehe...
.
.
.

hejhej.

Publicerad 2011-04-22 17:18:18 i Bilder på mig,

Ibland sitter man och inser att det är fredag, och att man har 3 dagars ledighet kvar. Fint väder är det också. Fint att leva är det.

Ibland är man lite för hurtig.

Publicerad 2011-04-22 17:10:12 i Övrigt,

Dagen har ägnats åt följande: familjen Ekberg har cyklat fram och tillbaka från Femöre huvud. Vi grillade grillspett och myste på klipporna. Livskvalité. Nu när jag är hemma är läget följande: trött i benen och ont i rumpan. Men fruktansvärt roligt var det!

Jag tror att sommaren sniffar mig i nacken.

Publicerad 2011-04-21 17:20:58 i Övrigt,

Idag har det varit Varmt, med stort V. Gick och svettades i shorts och linne. Sedan cyklade vi och plockade färskt gräs till skruttarna. Nu är sommaren nära.
.
Imorgon ska Ekbergarna cykla till Femöre huvud, med grillspett, snacks, festis och rubbet. Nu önskar vi alla fint väder till imorgon. Annars får alla ha det bra denna ljuvliga eftermiddag.

Om gårdagen, fakturor, kylig vind och gräs.

Publicerad 2011-04-19 18:05:55 i Foto,

Gårdagen bjöd på en resa till Norrköping med kära vänner. Mysigt var det, och shopping blev det. Lite efter i kassan blev jag, men jobbar ihop pengar gör jag. Idag och imorgon jobbar jag på Wedholms. Arkiverar, sorterar, räknar, fakturor, pärmar, lappar, papper, limmar, siffror.. heja heja liksom.
.
Dagen har varit fin, men lite smått kall. Solen skiner, med vinden är kylig. Nu sitter jag och lyssnar på mina marsvin som är lyckliga över att de har fått färskt gräs att knapra på. Kutter, kutter, kutter. Tänk om vi också kunde bli så glada över gräs i stället för godis, då skulle det bara vara att gå ut och beta på gräsmattan. En liten tanke bara.

.

Om kvällssol, vänner och Norrköping

Publicerad 2011-04-17 20:04:20 i Foto,

Dagen har varit vacker. Kvällssolen lägger sig över Oxbacken i detta nu. Underbart. Imorgon drar jag till Norrköping tillsammans med mina närmaste vänner. Älskar mina vänner. Älskar livet. Peace & Love.

.

.

Om loppisar, hörlurar och fint väder

Publicerad 2011-04-16 17:24:39 i Foto,

Jag fullkomligt ÄLSKAR loppmarknader!!
Jag har hittat: en servis (innehållande te-koppar, fat och tallrikar), 2 CD-skivor, 4 böcker, ett spel som heter Rappakalja och ett par hörlurar från WEZC. Bara hörlurarna skulle egentligen ha kostat 500 kronor, men jag fick ALLT för endast 170 kronor! INSANE! Det är så billigt så jag svimmar.
.
Dessutom så är det fint väder ute. Det är så underbart när man cyklar ute nu. Ljumma vindar, solsken. Det känns som om man svävar. Och med musik från mina nya lurar till, så blir allting ännu mer perfekt.
Ha det bra i solskenet!
.

hihi

Publicerad 2011-04-15 21:17:43 i Övrigt,

Insåg just att det är påsklov. PÅSKLOV! Så fruktansvärt skönt. Imorgon blir det att åka på loppis. Sedan ska jag ha Stabat Mater-rep på eftermiddagen. Sedan blir det väl bara allmänt slapp, antar jag.
.
Nu ska jag sitta i soffan, de sista timmarna. Är så jävla lycklig just nu.

När man har lugnat ner sig lite

Publicerad 2011-04-13 20:34:16 i Foto,

Känner mig ganska lugn just nu. Alla mina vänner i Minsk mår bra. Historia-uppsatsen är färdig (riktigt bra blev den också). Tågbiljetter är bokade till måndag, då jag drar till Norrköping med mina bästa estetkompisar. Påsklovet närmar sig. Nu ska jag bara andas, och njuta av tillvaron. Så, sov sött.

Om oro

Publicerad 2011-04-12 16:35:56 i Övrigt,

Efter att ha hört/läst/sett på nyheterna att en bomb har sprängts i en tunnelbana i Minsk så är jag fruktansvärt orolig för mina vänner där. Det ger mig rysningar att veta att jag för bara 2 veckor sedan åkte i den tunnelbanan och gick på den gatan. Och det ger mig ännu mer rysningar att veta att någon av mina nyfunna vänner kan ha drabbats. Mår ganska dåligt just nu. Jag vill bara veta att alla mår bra.

Om solsken, 20 grader och att avlida lite lätt

Publicerad 2011-04-11 17:01:50 i Foto,

Klockan är 17.00, den 11 april år 2011. Det är solsken och 20 grader ute. Jag skojar inte. 20 grader!! Jag sitter på framtrappan och bara njuter, av solen och varma vårvindar. Överallt börjar gröna blad att synas. De första tussilagosarna börjar att kravla upp ur diket. Jag tror att jag avlider lite lätt. Jag är så fruktansvärt lycklig. Jag älskar att leva just nu. Jag älskar vår.

.

.

Om en utflykt, smärta och ryska revolutionen

Publicerad 2011-04-10 19:30:05 i Foto,

Mysig dag. Fint väder har det varit, och efter lunch drog Ekbergarna ut på en utflykt till Femöre. Underbart ställe. Det finns ingenting mysigare än att sitta på en klippa i solskenet, och lyssna på vågskvalp och fiskmåsar. Att jag hade svinigt ont i benet på grund av min djävulskt jobbiga mensvärk gjorde ingenting. Naturen läker alla sjukdomar.
.
När jag kom hem skrev jag på min historia-uppsats. Ryska revolutionen är ganska intressant när man väl börjar gräva lite djupare. Det ända som återstår nu är att skriva en analys om första och andra världskriget.
.
Nu sitter jag och hoppas på fint väder imorgon igen. Prognosen säger regn. Men man kan ju alltid hoppas.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

What a wonderful world

Publicerad 2011-04-09 21:53:34 i Foto,

Ungdomarna från Vitryssland har nu åkt till flygplatsen. Efter en mysig sista dag, med promenad på stan, presentutdelning och kramkalas, så känner jag att jag verkligen kommer att sakna dem otroligt mycket! Jag längtar redan efter den dag vi får åka tillbaka till Minsk. De har lovat att skriva och skicka bilder, ofta. Nu känner jag mig alldeles tom, snyftig. Att säga hej då var hemskt. Jag får ta mig samman lite, och börja kämpa för att kunna åka tillbaka.

.

спокойной ночи, god natt.

The dag in Stockholm with Vitryssarna

Publicerad 2011-04-08 22:47:04 i Övrigt,

Idag var jag i Stockholm med Vitryssarna. ROLIGT VAR DET! Vi snackade som bara den, och jag känner att jag har kommit alla närmare efter resan. Imorgon åker de hem.. snyft... förhoppningsvis får vi åka tillbaka till Minsk snart, och träffa dem igen!
.
Nu ska jag sova förresten.

Lite grann om utpumpning

Publicerad 2011-04-07 20:59:46 i Bilder på mig,

Känner mig lite smått trött efter en lång dag. Lite utpumpad som man säger. Imorgon bär det av till Sveriges vackra huvudstad med ungdomarna från Vitryssland. Men nu väntar sängen.
.
.

En sång för miljoner röster

Publicerad 2011-04-07 20:57:00 i Lite visdom,

Över ländernas berg och slätter, genom städernas sorl och brus.
Hörs en sång för miljoner röster, som är uppfylld av kraft och ljus.
.
Ge de sovande drömmar, ge de hemlösa nånstans att bo.
Hör en sång för miljoner röster, ge oss frid och ro.
.
Hör en sång för miljoner röster, ge oss frid och ro.

Om roligt besök, en fullproppad vardag och en liten pluggis

Publicerad 2011-04-05 20:40:40 i Övrigt,

Ungdomarna från Minsk have arrived in Sweden. Ska bli jättekul att få hänga med dem den här veckan! Imorgon står det "Femöre" på schemat. Då ska vi mysa, grilla och titta på vattnet.
.
Annars så börjar jag väl inse att jag kommer att klara av det som ska göras i skolan. Blir nog bara extra stressad eftersom alla andra i klassen går i bitar. Det som ska göras är ett kulturhistoria-prov, en historia-uppsats, en iWeb-uppgift, läsa en bok till engelskan och en bok till svenskan och sedan skriva en svenska-uppsats, sedan ska det säkert få plats ett till matteprov där emellan också. Det ska väl gå. Det är inte så mycket. Fast jag ska inte säga någonting. Som den pluggis jag är har jag ingen direkt talan i denna diskussion, så jag ska vara tyst. Från och med nu. God natt.

Ljusligt ljusigt

Publicerad 2011-04-03 16:58:54 i Foto,

Fin måndag har det varit. Vackert väder har det varit. Glad har jag varit. Nu ska jag sova. Imorgon är det sovmorgon. God natt på det.

.

OnePiece

Publicerad 2011-04-03 16:57:13 i Bilder på mig,

Tror nog att jag kan leva i den här, faktiskt. Mysig, mysig, mysig, mysig, mysig och lite mysig.
.
Idag är det en grå söndag. Imorgon är det förhoppningsvis en vacker måndag. Sovmorgon står högst upp på schemat. Nu ska jag mysa lite i min OnePiece, som är mysig.

.

Jordens sång

Publicerad 2011-04-02 22:35:34 i Lite visdom,

Och det finns en jord som ej förgår
det finns en vind som bara allt förstår
när vår oro stillats och själens lugn
ger vår sång till dig
.
Såsom dina fäder en gång
vi sjunger jordens sång
.
Bröder sjung markens sång
sjung den som när vi var ung
när sol står högt och saven varm
vi ger vår sång till dig
.
Bröder och mandom mod
sjung den sången som är god
när vårt liv har andats ut
vi ger vår sång till dig
.
När vår oro stillats, själens lugn 
vi ger vår sång till dig
.
Såsom dina fäder en gång
vi sjunger jordens sång

Äntligen.

Publicerad 2011-04-02 20:54:03 i Foto,

Är just nu Lycklig med stort L. Haydn-konserten, som jag ofrivilligt har ägnat mitt liv åt de senaste dagarna, är äntligen slut. The end. Finito. Efter en lång väntan ska jag äntligen njuta av begreppet HELG!

Knurre schnurre knurre...

Publicerad 2011-04-01 17:11:21 i Foto,

Det positiva är att jag har fyllt 18 år och fått fina presenter: en OnePiece, köksgrejer, en kokbok, 4 martini-glas, 500 spänn och lite godis. Det negativa är att vädret idag har varit minst sagt asfult och jättetråkigt. Men det får man väl leva med. Dessutom kommer hela helgen att tas upp av Haydn´s årstider. Att sjunga stycken som jag egentligen inte tycker om i storkör till klockan halv 10 är inte en fredagskväll i min smak. Att vi sjunger på tyska, innehållande en fras som ska sjungas "Knurre schurre knurre" kanske gör det hela liiiite roligare. Imorgon ska jag vara på Culturum från klockan ett till sju. Men sedan är det ju över. Söndagen har jag i alla fall ledig. Den ska jag ha ifred om jag så måste slåss för den. MIN SÖNDAG! BARA MIN! SÅ DET SÅ!

Om

Min profilbild

Fanny Ekberg

En 20-årig, glad tjej som bor i Nyköping. Jag lever livet i en fin röd villa tillsammans med min familj. Ägnar mitt liv åt musik, litteratur och friluftsliv mest. Spelar fyra instrument, sjunger, läser tonvis med böcker och filosoferar i skogen när jag får ledig tid. Här delar jag med mig av min vardag, mina bilder och mina texter. En liten bit av mig, helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela