FANNY EKBERG

EN SKOGSMULLE MITT I NYKÖPING.

LOPPIS I NÄVEKVARN.

Publicerad 2013-06-29 14:35:34 i Foto,

Idag var det storloppis i Nävekvarn (av alla tänkbara ställen...). Mamma och jag kunde som vanligt inte låta bli. Vi får liksom kli i fingrarna så fort vi hör ordet "loppis". Jag hittade massor med bra saker: lite flytta-hemifrån-grejer i form av fat, bestick och skålar, en bok, en grön spargris som ser ut som en uggla och en jacka. Bara bra och billiga saker. Dessutom kan man ägna sig åt andra trevliga saker under tiden. Fika till exempel. Älskar loppis!
 
 
 
 
 

YESTERDAY.

Publicerad 2013-06-29 14:18:34 i Foto,

Efter att ha arbetat hela dagen, med målning OCH därefter altanstädning, så fick man äntligen slappna av lite framåt kvällen. Och tack vare min osjälviska ansträngning kunde vi, för första gången i sommar, sitta på uteplatsen och äta middag. Det blev också första gången i sommar som vi grillade kycklingfilé (vilket ju är så förbannat gott!!). Äntligen kunde vi sitta i vår lummigt gröna trädgård med sommarbrisen fläktandes. Myspys.
 
 
 
 
 
 
 

FALURÖD.

Publicerad 2013-06-28 13:04:26 i Bilder på mig,

Ibland är jag alldeles för duktig. Och snäll. Idag har jag ägnat hela förmiddagen åt att måla huset. Helt själv. Dock bara en sida av fyra, men ändå, det är mer än vad man tror. Och när man ska upp på en hög ranglig stege för att nå ända högst upp så blir det svårare än vad man första trodde. Jag brukar inte ha problem att gå upp på stegar. Om badmintonbollen hamnade på altantaket så fick jag hämta den. Det var väl ingenting. Men det här var annorlunda. Det här var högt. Måste hus vara så höga? Dessutom krävdes det en del benstyrka för att hålla balansen på den där förbannade stegen. För om benen skakade, så skakade stegen. Inte så kul.
 
I alla fall så är hussidan nu faluröd och fin. Och jag med för den delen... skulle vilja införskaffa en sådan där fin vit michelingubbs-overall, så att jag slipper bli faluröd jag också. (Uppskrivet på köpa-listan!)
 
 
 
 

ALSACE 2013

Publicerad 2013-06-26 14:02:29 i Foto,

Och vad har jag gjort de senaste 10 dagarna då? Jo jag har varit på roadtripp genom Europa! Resan började mot Göteborg och vi tog sedan färjan till Kiel i Tyskland. Därefter fortsatte vi till Mozeldalen och stannade där en natt. Sedan for bilen vidare till Alsace i Frankrike där vi spenaderade fem underbara nätter. Vi gick runt i pittoreska byar, åt mat på mysiga uteställen och restauranger, och provade och köpte massor med genuint Alsace-vin.
 
Jag tar med mig massor med upplevelser och erfarenheter. Även lite diverse materiella ting i form av en keps, en liten speldosa, lite kläder, två armband och massor med choklad. En mycket mysig och lyckad resa.
 
(Då jag tagit över 900 foton så kommer här ett litet urval!)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CANON, TESTBILDER.

Publicerad 2013-06-15 15:44:25 i Foto,

 
 
 
 
 
Åååååååå vad roligt det är att fotografera nu! Igår blev det middag med morfar och hans fina syster, innehållande torskrygg och svenska jordgubbar (som var SÅ goda!!), och idag tog jag en test-foto-runda. Wiiiiiiihiiiiii vad roligt det är! Jag känner mig som ett barn på julafton, eller bara som Fanny som har köpt en ny kamera.
 
 
 

OCH HIMLEN ÖPPNADE SIG.

Publicerad 2013-06-14 15:01:36 i Övrigt,

Jävlar vad det började regna helt plötsligt! Ur ingenstans öppnade hela himlen upp sig och släppte ner ett av de största ösregn jag varit med om. Konstig som jag är slänger jag på mig regnjackan, tar första bästa paraply och springer ut i mina krocks. Sedan stod jag en stund på uppfarten och lät himlens droppar duscha mig. Man kan ju inte bli mer än blöt. Jag kunde ju ha varit lite smart och valt ett par skor utan hål, men det är ju inge kul att stå ute i ösregn om man inte blir lite blöt!
 
Sedan slänger jag en tanke av empati till Nyköpings alla studenter. När jag tog studenten förra året hade vi strålande solsken. Årets studenter fick nöja sig med ösregn. Stackare.

CANON EOS 600D!

Publicerad 2013-06-14 10:24:00 i Övrigt,


BILDBEVIS!!
 
Kan nu säga att jag är en stolt ägare av en Canon EOS 600D! Så. jävla. LYCKLIG! Har test-fotat lite med den inomhus (mest ploj-bilder på lilla mamma!) och den är ju en dröm! Jag har aldrig haft någonting så underbart i mina händer (förutom Roffe...) Färgåtergivningen är så mycket bättre än med min förra Nikonkamera, och jag älskar det faktum att man kan spela in med min nya. Kamera och filmkamera i ett. Det kan ju inte bli smidigare!
 
Nu vill jag ut och fota allt som finns! Jag måste bara vänta tills det har blivit lite finare väder först. TÅLAMOD FANNY!

SVENSK SOMMAR...

Publicerad 2013-06-13 15:19:33 i Foto,

Efter sol kommer regn. Eller hur var det nu?... Åter igen har det gått från absolut vackert sommarväder till mulet ösregn. Konstiga väder. Men det är ju så en typiskt "svensk sommar" ska vara. Precis när man har blivit glad av det soliga vädret och man njuter till fullo, så kommer regnet och påminner oss att inget varar för evigt. I alla fall inte den svenska sommaren.
 
Fördelen är väl att det blir så grrrrrrrrönt överallt. Gräsmattan växer som bara den och jag behöver inte vattna landet lika ofta. Pluspoäng. Sedan blir allting så vackert efter ett regnväder. Speciellt alla estetiskt lagda vattendroppar överallt, som stilla lägger sig till ro i varje blad. Glimmande pärlor i vaggor.
 
 
 

THIS COULD BE PARADISE.

Publicerad 2013-06-11 15:17:00 i Foto,

 
 
Jag är, och kommer alltid att vara, en vintermänniska, men fan vad vackert och skönt det är ute just nu! Det finns ingenting som är så vackert och inspirerande som naturen. Som är så fridfullt men samtidigt så fullt av liv. Som är så fulländat men fortfarande så mystiskt. Som är så enkelt men på samma gång komplext. Som är så perfekt.
 
Och nu i sommartider är det så väldigt underbart att kunna slänga sig på cykeln när man än har lust, och susa fram på bar asfalt, medans ljumna vindar smeker kinderna. Höra fågelkvittret och dofta på syrener. Jag uppskattar en promenad i minusgrader med gnistrande snö minst lika mycket, men det är ju befriande med lite kontraster ibland.
 
Det är så mycket prat om att komma till paradiset hit och dit, men jag undrar om vi inte redan är där?
 
 
 

SHORTS.

Publicerad 2013-06-09 15:07:51 i Övrigt,

 
 
Det roligaste med att gå ner i vikt är att få förnya sin garderob lite. Då mina förra byxor/shorts sitter som absoluta säckar på mina nu så smala höfter/ben så bestämde jag mig för att "do some shopping".
 
Har väl en ganska jordnära stil. Inte så mycket ryschpysch och krimskrams. Mycket en-färgat och lite mönstrat. Lagom mycket accesoarer. Ja. Det är jag.
 
Har hittat mycket fina saker. Bland annat dessa underbara shorts som kommer att uppskattas i sommar.

SOMMAR OCH RÖDA AXLAR.

Publicerad 2013-06-07 21:39:08 i Foto,

 
Dessa ljuva sommarkvällar är väl ändå för underbara! Efter att ha tillfrisknat har jag fyllt mina dagar med ogräsrensning, bokläsning i gräset och glass i hamnen med vänner. Jag försöker att uppleva varenda liten detalj av nuet, och inte tänka att "det snart är vinter" som alla pessimister säkert sitter och muttrar över.
 
Sedan hade jag lite smått lovat mig själv att inte bränna mig i sommar. Att jag skulle bada mig i solskyddsfaktor för att undvika att se ut som en liten tomat. Och hur bra gick det lilla Fanny? Nu sitter jag här med mina rödbrända axlar och nacke, och förbannar mig själv över att jag inte tänkte på att man kan bli bränd av att gå en hel förmiddag på piren i hamnen när solen står som högst, utan solskyddsfaktor... Men varför göra det lätt i livet? Det är ju mycket mer intressant att lära sig den hårda vägen.

SYREN.

Publicerad 2013-06-03 18:07:04 i Foto,

 
 
 
 
Jag undrar om det finns någonting som är vackrare än syren. Annars är jag lite smått förälskad i vallmo, men syren är också en stor personlig favorit. Varje sommar längtar jag efter att den ska slå ut, så att man äntligen kan gå ut och lukta på dess blommor. Det doftar ju så underbart! När jag tänker sommar, tänker jag doft av syren. 
 
Om jag är ute och går eller cyklar lyfter jag alltid lite på näsan när jag kommer till en syrenbuske. Jag kan liksom inte låta bli. Nu när jag har blivit frisk är det dessutom lite lättare, eftersom näsan inte längre är full med snor. Heja mig. 

1 JUNI.

Publicerad 2013-06-01 21:20:00 i Foto,

 
Och hur har man "firat" första juni då? Jo, jag är ofrivilligt fortfarande sjuk, dock så är det nog inte långt kvar nu. Klarade mig genom hela dagen utan nässpray, och kunde fortfarande andas genom näsan. Hurra liksom. Mamma och jag tog världens långsammaste promenad till City Gross (då jag inte satt foten utanför huset på nästan en vecka kände jag att jag var tvungen att lugnt och kontrollerat aktivera mig lite.) Där beslutade vi att vi ville äta räkor till middag. Bra beslut. 
 
Sedan kunde Familjen Ekberg inte låta bli att aktivera sig till max. Mamma och jag städade badrummet, från golv till tak. Så mycket saker. Badsalt till ett helt kompani, och body lotion till ett helt fotbollslag. Vi konstaterade att det från och med nu är typ köpstopp utan undantag. Bra beslut. 
 
Men nu är det så fräscht som det kan bli. Med ordning i skåpen och nytt, prickigt duschdraperi är det nästan som ett helt nytt badrum. Lite spännande sådär. 
 
Trevlig första juni tycker jag. 
 

Om

Min profilbild

Fanny Ekberg

En 20-årig, glad tjej som bor i Nyköping. Jag lever livet i en fin röd villa tillsammans med min familj. Ägnar mitt liv åt musik, litteratur och friluftsliv mest. Spelar fyra instrument, sjunger, läser tonvis med böcker och filosoferar i skogen när jag får ledig tid. Här delar jag med mig av min vardag, mina bilder och mina texter. En liten bit av mig, helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela