FANNY EKBERG

EN SKOGSMULLE MITT I NYKÖPING.

SJUK...

Publicerad 2013-01-31 12:05:26 i Övrigt,

Också var man officiellt sjuk. Helvete. Fan. Jävlar. Piss. Järnvägar. Satan. Shit. Man får faktiskt svära när man är sjuk, och förbannad. 
 
Då blir det att sitta hemma, ta det lugnt, och skriva personliga brev. Och snyta sig och andra roliga saker. Dessutom skar jag mig i fingret igår, vilket man egentligen inte ska göra, och idag är det stackars fingret omplåstrat. Sedan är jag lite stel i nacken och har ont i huvudet. Nackkrage på. Underbara vardag. Du har ju verkligen ett sätt att muntra upp mig. 
 
Sedan är det plusgrader och töväder utanför fönstret. Det droppar från taket, och jag tyckte att jag hörde fågelsång när jag gick efter posten igår. En liten extra smäll i ansiktet för min vintersjäl. 
 
Men något positivt då. Ja. Man får ju äta glass när man har ont i halsen. Mitt i veckan. Det är ju lite kul. 
 
 

LIFE'S FOR THE LIVING.

Publicerad 2013-01-29 16:54:17 i Bilder på mig,

I morse kände jag att halsen ömmade. FUUUUUUUUUUUUUCK! Hinner inte vara sjuk nu. Säger bara det.
 
Då blev det att vara hemma och skriva massor med personliga brev, som nu är dela-ut-klara. Jag mår ju lite bättre nu, så förhoppningsvis bryter det inte ut till en mega-förkylning. Det enda som kan få mig att deppa nu är det faktum att plusgraderna orsakar töväder. Tråk. 

Annars har jag fått en thing för ringar. Helt plötsligt bara. Känns bra att ha någonting på fingrarna liksom. Också är det faktiskt ganska snyggt. Det blir lite roligare om man får accosiarisera sig lite ibland. Så det kan bli. Hihi.
 

26 JANUARI.

Publicerad 2013-01-26 21:16:07 i Foto,

Kylan fortsätter. Dagen har spenderats på stan med mamma. Jag köpte massor med BH:ar då det var rea på Kappahl och sedan blev det köttfärslimpa med potatis och gröna bönor till middag. Otroligt saftigt och gott. Rolig information. 
 
Imorgon blir det bio. Efter månaders längtan ska jag äntligen få se "Les Misérables"! Wohooooo! En välbehövd  liten kultur-boost.
 

SNORKYLA.

Publicerad 2013-01-25 16:11:09 i Foto,

Idag har det varit sådär snorkallt. 20 minusgrader rakt i ansiktet. Frusna näshår och knarr under skorna. Då blev det att ta på sig termobyxor och eskimå-mössa på vägen hem. Vilket var ganska mysigt. 
 
Min ihållande huvudvärk börjar äntligen att lägga sig. Livet börjar med andra ord att se lite ljusare ut. Och som grädde på moset så blir det räkor till middag. 
 
 

HUVUDVÄRK.

Publicerad 2013-01-23 11:06:46 i Foto,

Vad gör man då en sådan dag då man sitter hemma med sprängande huvudvärk? 
 
Man får vara jävligt glad över att det är så satans vackert väder ute!
 
 
 

VINTERBJÖRK.

Publicerad 2013-01-22 11:25:24 i Foto,

Idag är en sådan dag då allting kläs i ett glitterskal. Solen skiner och graderna sjunker till minus 15. Det är en sådan dag då allting bara är så förbannat vackert!
 
 
 
 

FYRA DAGAR I ROMME.

Publicerad 2013-01-20 20:15:00 i Foto,

De senaste fyra dagarna har spenderats med familjen i det underbara Romme. Efter två års längtan fick jag återigen stå på mina nyinköpta skidor och kasta mig utför backarna. Vi andades frisk fjäll-luft, svischade nerför backarna och avnjöt god middagsbuffé. 
 
Jag tog självklart med kameran och fotade allt som var vackert, vilket till slut gjorde det svårt att faktiskt åka skidor, då allt jag såg var vackert. Av tre skiddagar så fick vi fick en underbar soldag, då jag fotade som en galning. Prognosen spådde hela 20 minusgrader i Romme, men som tur var höll sig temperaturen på behagliga 5 till 10 minusgrader. 
 
Nu mår min vintersjäl bra. Är väldigt mör i smalbenen och lite trött blir man allt av all fjäll-luft. Kommer att sova gott i natt. I MIN säng!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(P.S. Jag kan ju lugnt säga att jag var snyggast i backen!)
 
 

PULSPROMENAD och SNÖSKOTTNING.

Publicerad 2013-01-15 16:53:00 i Övrigt,

Idag har varit en rolig dag! Först upp tidigt för att duscha, efter det märka att det snöar i massvis utanför fönstret, sedan iväg till programmet. Där rullade saker på som dem brukar. När jag sedan skulle vandra hem så såg jag att det fortfarande snöade i massvis utanför fönstret. Såna där underbara, stora, fluffiga snöflingor. 
 
Mina vintersjäl skrek av lycka och mina fötter började knalla hem. I underbar vinteryra så pulsade jag hem i 15 cm änglalik nysnö. Jag kan ju inte påstå att det var en lätt och svettfri vandring, och vid vissa tillfällen önskade jag att jag hade haft en kälke, eller en häst och släde. Men som sagt, min vintersjäl skrek av lycka. 
 
När jag kom hem blev det en kopp varm choklad och nya byxor och strumpor, då mina nuvarande var blöta. När jag hade andats lite så var det dags att skotta, för man vill ju inte att lilla mamma ska fastna i en snödriva på väg in med bilen. Jag kämpade på och min vintersjäl skrek av lycka. Prognosen i min väder-app spådde 4 cm nysnö. Det jag gick i och skottade var minst 20 cm. Tror att jag ska ta bort den appen...
 
Nu är jag allmänt slutkörd och lite småfrusen. Men oj vad duktig jag har varit! Nu är min vintersjäl lycklig! Sa jag det?
 
Tycker lite synd om alla stackars satar som fortfarande envisas med att gå runt i sina converse-skor. Dumma människor...

MÅNDAG MORGON.

Publicerad 2013-01-14 15:32:36 i Mina texter,

VAKNA!

Om att gå upp på morgonen.

 

06.00.00 Klockan ringer.

 

06.00.01 Å nej. Inte nu.

 

06.00.03 Jag slår upp ögonen.

 

06.00.05 GÄSP!

 

06.00.10 Å vilken underbar ny sprudlande dag!

 

06.00.30 Jag sätter mig upp i sängen.

 

06.00.33 Jag kommer att klara det här!

 

06.00.35 Jag tittar ut genom fönstret och ser att det fortfarande är mörkt. Skit.

 

06.00.40 Nej men tänk positivt nu. Jag är ju ganska pigg.

 

06.00.45 Jag kliver ur sängen och ställer mig upp.

 

06.00.47 Oj, det här kommer att bli en lång dag...

 

06.01.00 Jag går till badrummet.

 

06.01.10 Nej, jag är inte pigg. Å... säng...

 

06.01.30 JAG KLARAR DET INTE! SKJUT MIG NU!!

 

06.02.00 Hoppar in i duschen. Sätter på vattnet.

 

06.02.03 FÖR KALLT!

 

06.02.10 Ahh, lagom varmt.

 

06.10.00 Färdig-duschad.

 

06.10.10 Okej. Jag kommer att överleva.

MOBILSKAL.

Publicerad 2013-01-09 15:01:45 i Övrigt,

Idag kom dessa två underbara ting i brevlådan. Så så så fina! Det enda problemet med dem är att jag inte vet vilket jag vill använda först...
 

PIGG.

Publicerad 2013-01-08 09:22:00 i Foto,

Det har sina fördelar att vara uppe tidigt. Dagen blir ju så mycket längre om man inte sover de där extra timmarna. Det är bara lite tufft att det fortfarande är mörkt ute när man ska upp, men det ändrar sig om några månader.
 
Var faktiskt äckligt pigg i morse (trodde aldrig att det skulle kunna hända kl 07.00 på morgonen), och nu sitter jag och tittar ut genom fönstret där underbar, fluffig snö återigen har lagt sig. Jag visste väl att det inte kunde vara vår riktigt än. Halleluja.
 

RUTINER.

Publicerad 2013-01-07 09:35:00 i Övrigt,

Börjar från och med idag mitt program hos Kunskapscompaniet. Gick, för första gången sedan skolan slutade, upp klockan halv 7 och jag kan säga så mycket: det känns att man har blivit lite förslappad. Men uppe med tuppen var jag och försökte att tänka så positivt som möjligt. 
 
Det är ju lite nyttigt det här att få in lite rutiner igen. Även fast det kommer att ta ett tag att vänja sig vid dem. Det känns som om jag har varit uppe hela dagen, men klockan är bara halv tio på morgonen. Vilket ger mig massor med tid till att fundera ut vad jag vill med mitt liv. Vad vill jag göra? Var ska jag ta vägen? Hur ska jag komma dit? Oj oj...

SOLEN.

Publicerad 2013-01-04 11:06:05 i Foto,

När solen har varit frånvarande ett tag, så blir det en ren fröjd när den kommer fram. Vaknade med solen rakt i ansiktet, och det var en underbar känsla! Värme, ljus. Det har ju varit så förbannat grått och tråkigt ute de senaste dagarna, så detta behövdes verkligen. Och om jag inte kan få den gnistrande snön tillbaka, så är lite solljus ett bra andrahandsval. 
 
Tack solen, för att du är så vacker. 
 
 
 
 

PROMENAD-RYCK OCH BAK-RYCK.

Publicerad 2013-01-02 14:02:00 i Bilder på mig,

Som en underbar början på det nya året så fick jag ett promenad-ryck i förmiddags. Då kollade jag runt vad som fattades i kylskåpet och knallade ner till den lilla affären. En liten lagom morgonpromenad så där. Det börjar ju bli lite mer säkert på trottoarerna nu, då den mesta av isen smält bort.
 
När jag sedan kom hem så fick jag ett lika starkt bak-ryck. Då kollade jag runt i skåp och lådor vad som fanns och bestämde mig för att baka chokladbollar. Sagt och gjort. Nu ligger de fina bollarna och kyler sig i kylskåpet. Undrar vilket ryck som kommer här näst?
 

2013: FÖRSTA INLÄGGET.

Publicerad 2013-01-01 14:45:28 i Övrigt,

Första inlägget på det nya året. Vädret ute påminner om tidig vår, och nu har till och med trottoarerna smält fram. Dagen har hittills ägnats åt lite bio-tittande. Jag och lillesyrran såg på "De fem legenderna", och jag måste säga att den var ganska bra. Ibland undrar jag om jag är lite för gammal egentligen för att tycka att det ska bli spännande att se en ny animerad barnfilm... Nej, det är jag inte. Troligtvis ligger väl de flesta Nyköpingsbor hemma och sover eller slappar i soffan efter ett fartigt nyår, och det var skönt för oss då det bara var 10 personer i biosalen. 
 
Så nu är det dags för år 2013. Jag har inga direkta nyårslöften. Mitt nya hälsosamma liv har jag redan börjat med, och jag har inget rökbehov eller annat skit som behöver upphävas. Jag får väl leva en dag i taget och se vad framtiden har att erbjuda. 
 
 

Om

Min profilbild

Fanny Ekberg

En 20-årig, glad tjej som bor i Nyköping. Jag lever livet i en fin röd villa tillsammans med min familj. Ägnar mitt liv åt musik, litteratur och friluftsliv mest. Spelar fyra instrument, sjunger, läser tonvis med böcker och filosoferar i skogen när jag får ledig tid. Här delar jag med mig av min vardag, mina bilder och mina texter. En liten bit av mig, helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela