FANNY EKBERG

EN SKOGSMULLE MITT I NYKÖPING.

"High noise area"

Publicerad 2011-02-25 18:12:38 i Övrigt,

Rolig t-shirt som jag inhandlade idag. Musikaffären i Nyckeln stänger, så de har halva priset på allt i butiken!
Texten blev lite spegelvänd bara, hehe. Så går det när man fotar med PhotoBooth.
.

Nu är det fredagsmys

Publicerad 2011-02-25 17:57:11 i Övrigt,

Underbara fredag. CV:n utdelade, rolig t-shirt inhandlad, och lite sånt smått och gott. Nu ska jag bara göra så lite som möjligt resten av kvällen. Bara så ni vet.

Lycka är....

Publicerad 2011-02-24 20:38:52 i Lite visdom,

att hålla i sitt marsvin,

att ha sportlov,

att titta ut genom fönstret på morgonen och se att solen skiner,

att lyssna på musik som får huden att knottra sig...

Små saker, som ger stor kärlek.

Ibland är allting Trasseli Trassligt

Publicerad 2011-02-24 15:55:19 i Övrigt,

Har sett "Trassel" med syrran på BIO. Skön rulle faktiskt. Det känns som om Disney äntligen har hittat tillbaka till sin forna glans. Till skillnad från alla tidigare filmer; Familjen Robinsson, Bolt, Prinsessan och grodan m.m. som enligt mig bara har varit skit, så innehöll den här filmen underbar MUSIK. Och med Molly Sandéns och Måns Zelmerlöws röster blev allting mycket bättre. Vacker kärlekshistoria, och faktiskt riktigt spännande. Fruktansvärt rolig också, måste jag erkänna. Och som sagt var: jättefin, äkta Disney-musik. Tack Disney för att ni börjar ta saker på allvar igen!
.
Trassligt blir det återigen när jag ska söka sommarjobb. Det börjar bli dags nu. CV:t är skrivet, personligt brev är skrivet. Nu ska jag bara flänga runt hela stan och dela ut dem. Imorgon kanske. Jag måste ju skriva ut allting också, och det kan bli liiiite svårt utan patroner i skrivaren. Kanske. Trassligt värre.

Ibland är det allt som behövs

Publicerad 2011-02-22 21:21:30 i Övrigt,

Tänk att bara kunna sitta i soffan, med lilla mamma bredvid, och underbar musik i lurarna, och känna att det räcker. Att jag inte behöver någonting mer. Att det är allt som behövs. Tänk att känna sådant fullständigt lugn. Ibland kan lite lugn och ro vara allt som krävs för att känna att du är hel. Underbara känsla. Lämna mig aldrig.

en påse broccoli

Publicerad 2011-02-22 16:32:51 i Övrigt,

Är just nu inne i en period där jag känner mig lite som en grönsak. Blev helt plötsligt oförskämt trött. Sitter med en sovande Roffe i armvecket. Degar i soffan. Efter att ha träffat Filip på stan, känner jag att jag inte vill göra någonting mer idag. Och tänk så praktiskt, det behöver jag inte heller! Nu är det sportlov, och då kan jag känna mig som en påse broccoli utan att det gör någonting. Så det så.
.
Ha en bra dag alla mina små gurkor och paprikor.

Tack för erbjudandet, men jag tycker om att vara jag

Publicerad 2011-02-21 12:47:51 i Övrigt,

Då har man varit hos SN. Spännande att se hur reportaget kommer att se ut! Känner att jag tycker om att vara jag just nu. Varför skulle jag vilja vara någon annan? Är just nu, för tillfället ensam hemma med lillesyrran, och klockan klämtar lunch.
.
Men först ska de små gullepluttarna få gurka att knapra på.

Rykten säger att det är vinter ute

Publicerad 2011-02-21 12:40:22 i Foto,

Ibland blir jag ganska glad. Tövädret har flytt undan, och gett plats för gnistrande snö och minusgrader återigen.
Jag visste väl att den underbara vintern inte kunde vara över redan.

.

.

.

.

.

stordåd

Publicerad 2011-02-20 21:37:46 i Övrigt,

Ska kanske kojsa snart? Imorgon ska jag bli intervjuad av SN. De vill göra ett reportage om mig, som hamnar på födelsedagssidan i tidningen. Jag fick ett sådant där brev, om jag ville att min födelsedag skulle hamna i tidningen, och sedan ringde dem från SN och sade att jag verkade "väldigt intressant". Sånt är ju alltid trevligt.
.
Bonne nuit, Gute nacht, Sofðu vel, God natt.

Ibland vill jag bara önska alla en bra dag

Publicerad 2011-02-20 13:46:22 i Övrigt,

Solskensstrålar skina så klart, på gårdens kullar. Snön gnistra likt sprakande paljetter, och lilla jag skall nu gotta mig i lovets ljuva harmoni. Dagens nöjen, innehållande fika med släkten och allmänt söndagsmys, tilltalar starkt mitt sinne. Ha en fin dag. All glädje och lycka, till eder alla.

Insikt, eller i alla fall en viss förståelse för nuet

Publicerad 2011-02-19 22:18:02 i Övrigt,

Nej men ska man sätta igång och njuta av lovet kanske?
.
Inse att man har en vecka av total frihet från läroanstalten, och allt sånt. Ibland kan man behöva lite vila. Att vara en total-vild estet kan ta på krafterna ibland. Då kan det vara skönt att ta en paus från skolan. Här hemma existerar inte det hemska, huvudvärks-framkallande ljudet av stolar som skrapar mot stengolvet runt skåpen. Inte heller fruktansvärda matteprov förekommer. Eller stressen av att nästan komma för sent till lektionen, p.g.a pågående pannkakstävling i matsalen på en alldeles för kort lunchtid. Nu är jag hemma, och det enda ljud jag hör är små söta kvitter från marsvinsburen. Pappa borstar visserligen tänderna i badrummet också, men det kan jag filtrera bort.
.
Precis NU ska jag börja njuta av lovet. Bara så ni vet.

Tro inte att livet är lätt...

Publicerad 2011-02-18 21:07:03 i Lite visdom,

... för det är det inte. Bakslag, uppförsbackar, misslyckande, motvind, osis, jävla skit... svårigheter har många namn! Men vad ska man göra? Motgångar är som vädret. Det finns ingenting som vi kan göra för att påverka. Det bara är. Men om nu motgångar är som vädret, så kan vi "klä oss" rätt för varje motgång. Regnar det, så får vi armera oss med regnjacka och stövlar! Vinterjacka eller tygskor hjälper oss inte mycket i den situationen. När det sedan har slutat att regna så kommer solen, och då är motgången över.
.
Klaga inte på livet. Klä dig rätt för situationen i stället.

ibland känns det som om man har medvind

Publicerad 2011-02-18 16:46:19 i Övrigt,

Nu är det fredag den 18/2, vilket innebär ett långt, efterlängtat sportlov för min del. Känner personligen att plugget den här veckan har gått bra. Just nu är jag i perfekt balans. Känns ganska bra, faktiskt. Lite plugg blir det, men så är det alltid. Varje ljuspunkt har en liten, störande svart fläck. Men that's life!
.
Det är bara att hålla ut, leva livet, och allt sånt.

bara en helt vanlig, vilken som helst, ordinär torsdag

Publicerad 2011-02-17 21:04:27 i Övrigt,

Efter en lååååång torsdag, innehållande historieprov, dansuppvisning på idrotten och fiolspel med Folklarm så är jag ganska mör. Men då är ju allt som vanligt. Imorgon blir det en kort dag i skolan, innehållande inspelning till iMovie-filmen på stan. Det ska bli lite spännande, att få leka reporter.
.
Men nu slår klockan 21.00, och lilla jag ska sova. För det måste man göra, när man är så liten som jag. Hehe.
Eller så är det kanske att jag helt enkelt bara är lite trött. Kanske.
.
Hur som helst, nu ska jag sluta snacka.
.
SOV SÖTT

Ibland

Publicerad 2011-02-16 19:25:24 i Övrigt,

sitter man och pluggar tills det värker i skallbenet.. 50 sidor historia är ganska mycket att lära in. Sedan är det ju glosor i engelska tills på fredag. Och en uppsats om upplysningen ska skrivas. En utvärdering av EOS-arbetet ska jag ju göra också, kom jag på. Tur att jag i alla fall är klar med svenska-artikeln.
.
Ibland måste man bara älska livet.

Back to business

Publicerad 2011-02-14 21:35:42 i Övrigt,

Första skoldagen efter Åre-resan. Jag måste erkänna att jag är lite mör. Känns fortfarande lite konstigt att vara hemma. Men trots att jag hellre skulle vilja stanna kvar i Åre lite till, så är det skönt att komma tillbaka till skolan. Nu hinner jag väl nätt och jämt jobba upp alla vardagliga rutiner, innan det blir sportlov nästa vecka. Hihi. Nu ska jag sova!
.
UURAAH!

ÅRE 2011

Publicerad 2011-02-14 21:27:04 i Foto,

Lite bilder tagna i Åre. 
.
(Lite svårt var det att få till bra bilder, för det var väldigt svårt att åka skidor med kameraväskan. Men jag lyckades att fånga några vackra ögonblick.)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Att leva i en dröm är fint. Men förr eller senare måste man säga hej till verkligheten.

Publicerad 2011-02-13 20:32:06 i Övrigt,

HEMMA FRÅN EN UNDERBAR SKIDVECKA I ÅRE!
.
Vädret har varit fint hela veckan (förutom torsdag, då det blåste storm..). Jag fick äntligen testa på mina nyköpta skidor, och de var SKITBRA! Att jag blev förkyld de sista två dagarna var väl inte så kul kanske.. men jag känner ändå att jag fick åka tillräckligt, så jag är nöjd.
.
Efter smärre missöden - där tåget bytte spår och bilen överhettades på vägen hem - så är vi hemma, hela och rena och lyckliga! Äntligen får jag hålla i min lilla Roffe igen!
.
Underbar vecka, underbar skidåkning, med underbara människor.
Fan va jag älskar att åka skidor.

Sunshine

Publicerad 2011-02-11 08:49:04 i Övrigt,

Man blir alltid lite extra lycklig när man ser att solen skiner utanför fönstret!:)
.
Ha en bra dag allesammans!

Thoughts, that comes from my head

Publicerad 2011-02-09 17:34:08 i Övrigt,

It is a pretty amazing feeling. You look at the enormous landscape, and immediately you feel so small. But at the same time, you feel like you are a part of something, something that is bigger then yourself. You feel like you are supposed to be here. You feel like you belong.
.
It is one of the most beautiful moments in your life. And I am extremely grateful to have experienced it.

just embrace it

Publicerad 2011-02-07 12:40:08 i Foto,


.
Att bara himlen kan vara så vacker, är fantastiskt!
Det är inte ofta man tar sig tid till att stanna och titta på himlen. Man sätter foten utanför dörren och tänker: "Jag måste föreviga detta minne, av denna vackra himmel."
Naturen är ett vackert påfund. Eller hur?

När frosten biter

Publicerad 2011-02-04 20:59:36 i Foto,


.
Nu när allting smälter bort, så lägger jag upp lite underbara frost-bilder.
Kan vintern verkligen vara över redan?

oj

Publicerad 2011-02-02 21:26:11 i Övrigt,

Att komma hem sent varje dag tar på krafterna..
Igår var det gymnasiemässa till kl 20.00.
Imorgon är det dans och fiol,
vilket resulterar i ännu en sen dag.
.
Allt mitt hopp går till fredag,
när jag slutar kl 13.20.
.
Tills dess ska jag avklara ett matteprov,
skriva färdigt svenskartikeln,
välja mina IV-val,
och förhoppningsvis nästan göra färdigt iMovie-filmen på engelskan.
.
Oj.., vad mycket det blev helt plötsligt..

Om

Min profilbild

Fanny Ekberg

En 20-årig, glad tjej som bor i Nyköping. Jag lever livet i en fin röd villa tillsammans med min familj. Ägnar mitt liv åt musik, litteratur och friluftsliv mest. Spelar fyra instrument, sjunger, läser tonvis med böcker och filosoferar i skogen när jag får ledig tid. Här delar jag med mig av min vardag, mina bilder och mina texter. En liten bit av mig, helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela