FANNY EKBERG

EN SKOGSMULLE MITT I NYKÖPING.

ULLARED

Publicerad 2012-09-30 14:51:08 i Övrigt,

Igår var jag och mamma på Gekås i Ullared. Vi trotsade alla naturens lagar och gick upp tidigt som satan för att hinna till bussen som gick klockan 3 på natten. Sedan upptäckte jag till min icke-förtjusning att jag blivit känslig för långa bussresor, då min mage gjorde uppror när vi kom fram kl halv nio på morgonen. Efter en lång tid på toaletten och vissa otrevliga uppstötningar så fick jag spendera tid i varuhusets vilorum. Några timmar senare så mådde jag dock bättre och kunde trängas bland tusentals människor som alla var lika trångsynta och stressade. Inte så mysigt kanske, men jag hittade diverse trevliga prylar. Kläder, ett par skor, några böcker och en ny plånbok bland annat. Sedan väntade en lång bussresa hem och en underbart mysig säng kl halv tolv på natten. 
.
En mysig dag, trots omständigheterna, med världens bästa mamma! 

HÖSTLIGT.

Publicerad 2012-09-28 17:12:00 i Foto,

Kalla vindar mot rosig kind. Skiftande färger i alla trädens kronor. Begär efter en extra varm tjocktröja. Och luft så ren som vårens första pust.
.
Nu är det banne mig höst på riktigt. Och det gör min sanna vintersjäl glad. 
 
 
 
 
 
 

MODIG

Publicerad 2012-09-23 18:12:30 i Övrigt,

Har precis sett Disneys "Modig" på bio. En underbar film, och ett visuellt bevis på att Disney återigen har hittat hem till att göra bra, genuina filmer, värdiga Disneys märke. En stark handling, vacker keltisk-inspirerad musik och bra, troingivande röst-insatser. Ett klart måste till DVD-hyllan!

BEGÄR.

Publicerad 2012-09-21 14:07:00 i Övrigt,

Vill verkligen ha en Canon 60D systemkamera. Men "vill ha" är ibland lite svårt. Men nu har Expert utförsäljning på grund av konkurs, så kanske, bara KANSKE, kan priset sjunka så pass lågt att lilla fattiga jag har råd att köpa min drömkamera. Kanske. 

REGN

Publicerad 2012-09-18 14:20:06 i Foto,

Idag har det regnat hela dagen. Ganska tröstlöst. Men då blir det att ta på sig sin fina gula regnrock när jag ska ta in posten. Det är ju alltid lite roligt. 
 

Skara-bor, svensk natur och spralliga barn.

Publicerad 2012-09-16 14:48:14 i Foto,

Är nu hemma efter en helg i Skara. Vi besökte den svenska naturen i det underbart blåsiga höstvädret och tog en tur längs Hornborgasjön, sedan bar det av hem för att äta hjort-filé lagad till perfektion. Nu är vi hemma i lilla Nyköping, minus två Skara-bor och deras två gulliga, spralliga barn. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Höst in progress.

Publicerad 2012-09-11 13:51:51 i Foto,

Höstvädret fortsätter. Efter ett seminaruin på Arbetsförmedlingen så har jag ätit pizza-rester till lunch och nu väntar en eftermiddag hemma med en sjuk syster i nattlinne. Tjoho.
 

Kulturkväll i höstväder.

Publicerad 2012-09-08 18:09:33 i Övrigt,

Idag var jag på kulturkväll nere vid gamla bryggeriet med Filip. Vi tittade på konst och lyssnade på poesi. Och i den vinande höstvinden fick vi en liten boost av Nyköpings kultur till själen. Solen sken vackert, men nu måste hösten vara på väg på allvar, då jag funderar på att gardera mig med vantar nästa gång jag lämnar huset.

BURNING DAYLIGHT

Publicerad 2012-09-05 14:08:38 i Foto,

Idag tog jag en behövd sovmorgon till kl 10, eftersom jag har sovit lite dåligt de senaste nätterna. Funderar på en promenad. Lite så.
 
 

Poesi med svårigheter

Publicerad 2012-09-03 13:34:31 i Övrigt,

Ibland får jag bara lust att skriva. Bara för att jag kan. Bara för att det gör mig lugn, och lycklig. Bara för att jag tror på det skrivna ordet. Bara för att.
.
Men just nu har jag ont i huvudet, och då funkar inte hjärnkontoret som det ska. Så alla oskrivna texter som jag vill och kan skriva, får vänta. 

Jag är hopplös.

Publicerad 2012-09-01 15:42:35 i Övrigt,

Idag var det dags för loppis igen. Jag hittade ett glasfat i form av ett löv, en termometer (som dessutom visar luftfuktighet och sannolikhet till regn eller fint väder) i snygg vintage-stil, två underbara teburkar i form av engelska dubbelbussar och en bok om fotografering. Allt för 70 kronor. Jag är lite hopplös, men det gör mig ingenting.

Leker recensent

Publicerad 2012-09-01 15:08:00 i Övrigt,

Har under den senaste veckan sett ett antal filmer, så jag passar på att leka recensent.
 
Hunger Games: var väldigt spännande och välgjord. Duktiga skådespelare och djup handling gjorde allting mer intressant. Dock så var den en aning överdriven mot slutet med specialeffekter som inte borde ha vart där. Men jag ger den 4 av 5 smilisar :) :) :) :) :)
Man On a Ledge: var fruktansvärt nervpirrande. En ny intressant handling och bra upplösning. Egentligen ingenting att klaga på. Jag ger den 5 av 5 smilisar :) :) :) :) :) 
Hugo: var en trevlig familjefilm. Jag tror dock att den uppskattas mer av en yngre generation, då handlingen var lite trög och en aning förutsägbar. Men jag ger den 3 av 5 smilisar :) :) :) :) :)
 
Så, nu har jag lekt färdigt. 

Om

Min profilbild

Fanny Ekberg

En 20-årig, glad tjej som bor i Nyköping. Jag lever livet i en fin röd villa tillsammans med min familj. Ägnar mitt liv åt musik, litteratur och friluftsliv mest. Spelar fyra instrument, sjunger, läser tonvis med böcker och filosoferar i skogen när jag får ledig tid. Här delar jag med mig av min vardag, mina bilder och mina texter. En liten bit av mig, helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela