FANNY EKBERG

EN SKOGSMULLE MITT I NYKÖPING.

Grattis på mig!

Publicerad 2011-03-31 20:40:41 i Övrigt,

Då var man 18 år. Körkortet väntar och man räknas som vuxen. Känns lite konstigt faktiskt.
.
Dagen har annars varit underbar. Efter att ha haft ett djävulskt matteprov och en djävulskt jobbig gympalektion, så cyklade jag ner till stan för att möta upp mamma och lillesyrran. Vi tittade lite i Klädkammaren och jag hittade en jättefin vinterrock för bara 250 spänn. Second Hand in my heart. Sedan blev det himmelskt god thaimat på restaurang. Nu sitter jag i min OnePiece (som jag fick i födelsedagspresent) och myser i soffan. Dagen lider mot sitt slut. Imorgon är det fredag. Då är jag 18 år och en dag. Då blir det del två på det djävulska matteprovet, och Haydn-rep till sent på kvällen. Men jag ska ju hinna med lite trevligt födelsedagsfika med släkten emellan alltihop.
.
Annars säger jag god natt till er alla. Sov sött, och allt sånt.

När man avlider lite lätt

Publicerad 2011-03-30 18:07:41 i Foto,

Det är så fint väder ute så jag tror att jag avlider!! Solen skiner, gatorna är sopade och jag cyklade hem utan vantar. Dessutom så fyller en viss person som stavas: J-A-G 18 år imorgon! Järnspikar va tiden går snabbt ibland. Är så jävla lycklig just nu så jag kan dö lite lätt. Hej kom o hjälp mig liksom.

men blä på det här

Publicerad 2011-03-29 15:18:35 i Foto,

Grått, gråare, gråast. Jag blir så trött av det här konstiga vädret. Snö ifrån ingenstans, kyla från ingenstans, grå himmel från ingenstans. Nu vill jag ha vår! Nu är klockan tjugo över tre, och jag tror att jag kan skymta solen bakom molnen. Tummen upp för det.
.
.

sweet monday

Publicerad 2011-03-28 19:56:13 i Foto,

Måndag. Bööhh... min cykel kan inte cyklas på för att det saknas någon liten pyttegrej som behövs för att kunna pumpa upp däcket. Jag har så mycket att göra i skolan att jag kan bada i det!! Jag vill bara dö lite grann just nu, men det är inte så farligt. På plussidan så har jag klippt mig idag. Skönt att bli korthårig igen. Dessutom så räknar jag dagarna till min 18-årsdag. Bara 3 dagar kvar. Tjoho på det.
.

MINSK

Publicerad 2011-03-27 16:15:41 i Foto,

Efter en vecka i Minsk, är jag nu tillbaka i den lilla bohålan Nyköping. Jag har aldrig varit så glad över att få komma hem i hela mitt snart 18-åriga liv! Resan har minst sagt varit intressant. Just nu är jag bara glad över min fräscha toalett, det svenska språket, svensk valuta, att kunna dricka vatten ur kran, att äta mat som inte är ost-inlindad eller i grötform och att få dricka mjölk igen. En fruktansvärt lärorik resa har det varit, med många trevliga möten. Det är ju inte alltid man får tillfälle att träffa esteter från Vitryssland. Om två veckor kommer de till Sverige. Det ska bli minst lika spännande.
.
Trots alla negativa aspekter, så är det en liten del av mig som längtar tillbaka. En liten del av mig kände sig hemma i skolan. Och personligen så vande jag mig snabbt vid det spartanska levnadssättet. Det får en att inse hur mycket man älskar Sverige. Förhoppningsvis får vi åka tillbaka till Vitryssland snart igen. Vi får se.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

7 hours and counting

Publicerad 2011-03-20 20:04:06 i Övrigt,

Shit. Snart drar jag till Minsk. Minsk som i Vitryssland. Lite svårt att tro. Snart måste jag gå och lägga mig. Jag ska ju upp om 7 timmar.

o du konstiga väder

Publicerad 2011-03-20 11:29:11 i Övrigt,

Solsken, plusgrader, värme. Snön smälte bort lika snabbt som den föll. Igår låg det 15 cm snö på gatan, nu smälter den snön nerför asfalten, likt en vackert porlande bäck. Jag bryr mig inte om att gissa vad det ska bli för väder längre. Det är bara att go with the flow.

Det rullar

Publicerad 2011-03-19 17:20:20 i Foto,

Veckorna går, dagarna rullar och sekunderna tickar. Efter ett rejält snöfall igår, så är det varmt och solsken idag. Det är nu det kommer, det här konstiga mars-aprilvädret.
.
Dagen har i alla fall bestått av promenad med mamma, bo-mässa på Rosvalla och snart blir det en spelning med Folklarm. Låter som en ganska bra lördag tycker jag!

roligt nästan jämt

Publicerad 2011-03-17 21:07:03 i Övrigt,

Efter en sjukt jobbig dag, innehållande: innebandy i en och en halv timme, HAIR-dans och fiol, så tror jag att jag ska gå och lägga mig.
.
Tittar man på väderprognosen för imorgon så ska det snöa upp till 15 cm snö. suck.......

Lev inte som du borde. Lev som du vill.

Publicerad 2011-03-16 10:13:53 i Övrigt,

Ännu en onsdag. Musik, musik, musik! Fint väder är det också. Som det ser ut just nu så kan det inte bli mycket bättre. Jag tycker att vi bestämmer att det fortsätter så här. Klappat och klart. Så gör vi. Nu ska jag spela gitarr.

efter en vacker dag...

Publicerad 2011-03-15 18:33:32 i Foto,

... så börjar jag varva ner lite. Mamma kom nyss hem med fina skosnören till lilla mig. Nu är det gröna skosnören på en sko och gula på den andra. Skitsnyggt. Och så kan man ju inte råka ta fel skor heller. Lyckliga lilla jag.

Frukta icke, ty lyckan består

Publicerad 2011-03-15 15:17:25 i Övrigt,

Filmen till engelska-uppgiften är äntligen färdig. Efter att ha arbetat med den sedan vecka 4 är den fulländad. Allting som ska skrivas är skrivet, och allting som ska göras är gjort. Nu sitter jag bara och gillar läget. Och lite sånt.

Frihet med sång och 2 hjul.

Publicerad 2011-03-14 16:40:06 i Foto,

Första cykelturen till skolan sedan januari. Frihet. Nu är jag hemma och laddar om inför kör-repet ikväll. Vi ska sjunga Haydn med ljuva röster. Annars har jag lyssnat på några elever från Furuboda i Skåne. De går på Furuboda Folkhögskola, och nu vet jag kanske vad jag vill söka till nästa år. Livet känns bara så lätt just nu. Underbara känsla. Stanna en stund är du snäll.

dead man walking

Publicerad 2011-03-13 17:28:29 i Foto,

Känner mig lite smått trött. Har varit en ganska grå dag idag. Söndag. Imorgon är det måndag. Då blir det skola. Då ska jag cykla. Lycka. Nu ska jag snart äta mat. Ha det bra.

När våren hänger i luften

Publicerad 2011-03-12 12:11:53 i Foto,


.

Det är lördag och solen skiner.
Jag vill inte vara otrogen mot min kära vinter. Den vet ju hur mycket jag älskar den. Men våren är ju ganska underbar! Jag har tagit en promenad. Jag gick och bara andades djupa andetag, och log mitt allra största leende. Jag mår så fruktansvärt bra under våren. Jag har rustat upp min cykel, tvättat och smörjt. På måndag, då jävlar: då ska jag äntligen cykla till skolan. Och sedan ska jag fortsätta att cykla överallt, ända till november.
Det kallar jag frihet.

Every breath we drew was Hallelujah

Publicerad 2011-03-11 20:41:16 i Övrigt,

Jag älskar mitt liv. Det finns inga ord. Jag tänker på vilken skatt varje ny dag är. Jag ser allt när jag tittar mitt lilla marsvin i ögonen. Fan va jag är lycklig. Jag bara älskar mitt liv, och alla runt omkring mig. Älskar.

Visdom, på en fredag.

Publicerad 2011-03-11 15:28:22 i Lite visdom,

"Inte förrän det sista trädet huggits ner.
Inte förrän den sista floden blivit förgiftad.
Inte förrän den sista fisken har fångats.
Inte förrän då, kommer du att märka att pengar inte går att äta."
/Creeindianskt ordstäv

Fin onsdag.

Publicerad 2011-03-09 16:23:09 i Övrigt,

Musik, musik, och lite musik står på schemat. Sång, gitarr och ensembler. Älskar min linje. Älskar onsdagar.

-idag-

Publicerad 2011-03-06 21:07:05 i Övrigt,

Dagen: 1. Promenad med min underbara familj i det underbart vackra vädret. 2. Lyckades klippa mig i fingret, f(pip)ck! 3. Dagen avslutades med födelsedagsmiddag för farmor, som idag fyller 74 år. 4. Inser det faktum att det är söndag, vilket innebär ännu en skoldag imorgon. 5. God natt.

När naturen klär av sig vinterskruden

Publicerad 2011-03-06 15:25:23 i Foto,

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Solen skiner ute och termometern visar 10+. Alla Ekbergare ger sig ut på en underbar promenad. Naturen klär av sig vinterskruden, vattnet börjar att anta flytande form igen och solen värmer mitt ljusa vinterskinn. Finns egentligen inga ord som kan beskriva hur lycklig jag är just nu. Det är bara, underbart.

Vem har sagt att modeller inte kan vara lite håriga?

Publicerad 2011-03-05 21:53:29 i Roffe, Roffe&Rufus,

Jag vet inte vad ni tycker. Men jag tycker att Roffe är MYCKET snyggare än Tyra Banks. Vilken hållning, vilket proffs!! Alla supermodeller är bara såååå överskattade. Alla ser precis likadanan ut. Alla använder samma hårfärg, samma klädmärken och samma bantningsdieter. Smala tandpetare utan ett gram fett på kroppen, som stapplar fram på höga stillettklackar. Beniga skelett som inte kan äta ens en liten chokladbit, i rädsla för att gå upp 10 gram. Sexigt... Anlita någon med lite hull. Anlita någon som är lite annorlunda. Anlita Roffe istället.

.

.

When everything is melting snabbt som tusan.

Publicerad 2011-03-05 15:43:47 i Foto,


.

.

.

.

.

Nu går det snabbt. Snön smälter, asfalt framträder och stormvindar härjar. Det är våren som kommer. Snart ploppar snödroppar och krokusar upp från ingenstans, och ljuset tar över återigen. Slask kanske inte är det roligaste som finns på denna jord, men det är ganska vackert. Gruskornen ligger som pärlor i den glittrande isen, och vattnet som porlar under den tunna isytan liknar en sovande bäck, som nu andas friska vårvindar och vaknar till liv. Varje årstid har sin charm.

Slow down, it won't kill you. I promise.

Publicerad 2011-03-04 19:36:42 i Övrigt,

Sitter och slappar i soffan denna fredag-kväll. Mer behöver man inte göra, när skolan har tagit ett kort avbrott, för att ersättas av en underbar helg. Imorgon blir det äventyr på stan med lilla mamma. Här stressas det inte i onödan.

1 mars

Publicerad 2011-03-01 20:16:10 i Övrigt,

Då var det första mars. Början på våren, ska det vara i alla fall. Men det kommer nog att dröja innan den här snön smälter bort.
.
Min dag har bestått av följande: jag cyklade till skolan, på fruktansvärt väglag! Modd-halka ÖVERALLT. Det är en väldigt intressant känsla när det känns som om bakhjulet ger vika. Nu väntar jag till snön är borta, innan jag sätter mig på sadeln igen... Att jag slutade kl 12.15 var dock ganska kul. Nu ska jag sova, och när jag vaknar är det onsdag och jag är en dag närmare min 18-års-dag.

Om

Min profilbild

Fanny Ekberg

En 20-årig, glad tjej som bor i Nyköping. Jag lever livet i en fin röd villa tillsammans med min familj. Ägnar mitt liv åt musik, litteratur och friluftsliv mest. Spelar fyra instrument, sjunger, läser tonvis med böcker och filosoferar i skogen när jag får ledig tid. Här delar jag med mig av min vardag, mina bilder och mina texter. En liten bit av mig, helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela