FANNY EKBERG

EN SKOGSMULLE MITT I NYKÖPING.

VIVA LA VIE BOHEME

Publicerad 2012-05-30 11:56:43 i Övrigt,

Imorgon är det dags! Premiär av musikalen RENT! I nästan ett halvår har estetlinjen kämpat med musik, teater och allt som hör till, för att nu framföra någonting fantastiskt!
.
Om ni har vägarna förbi så är det föreställningar 31 maj - 3 juni. Biljetter finns att hitta på Culturums hemsida!
.
NU KÖR VI!

Eurovision, och sånt.

Publicerad 2012-05-26 22:44:49 i Övrigt,

Och så var det dags för årets Eurovision Song Contest. Jag sitter och håller tummarna för underbara Loreen, som bara är så perfekt på alla sätt och vis. Heja Sverige!

Torsdag.

Publicerad 2012-05-24 20:58:35 i Foto,

Lever livet mest. Och kämpar från morgon till kväll med en musikal som kommer att göra succé. Nu är jag trött. Så nu ska jag sova. God natt.
.

HOT MESS

Publicerad 2012-05-22 20:27:03 i Foto,

Nu är det fina tider. Varma tider! Idag har det varit 26 grader och strålande solsken. Projektveckorna är i full gång, och allting går bara så fort. Jag har varit på min sista vanliga lektion på gymnasiet. Galet.
.

FULL.RULLE

Publicerad 2012-05-21 19:44:26 i Foto,

Då var RENT igång i full rulle. Jag kör hårt med hörselskydd och hälsokost-piller, så får vi se hur det går. Annars är väl allting bra. Snart är det student. Shit.
.
Livet.

När solen lyser

Publicerad 2012-05-20 19:17:56 i Foto,

Idag har det varit vackert väder hela dagen. På eftermiddagen cyklade jag till skolan för att ha musikal-rep, och när jag sedan cyklade hem så sken solen både på himlen och på marken, i form av vackra maskrosor. Stora ängar som blir till ett strålande solskens-täcke. Imorgon är det måndag, då blir det skola, och projektveckor.
.

Om den första glassen och orkanvindar.

Publicerad 2012-05-19 18:29:35 i Foto,

Idag blev det cykelutflykt med familjen till Nyköpings hamn. Vi åt den första glassen på Aktersnurran för i år, och matade småfåglarna med våfflan. Sedan tog vi en promenad på piren. Trots orkanvindarna så var det väldigt mysigt. Nu blir det grillkorv. Slurp.
.
.
.

När äppelträden lever.

Publicerad 2012-05-18 15:49:07 i Foto,

Fin fredag. Jag hämtade min beställda pippi-tröja från Stenkulla. Finfin. Sedan gick jag ut och fotade vårt äppelträd, som vi trodde hade dött på grund av alla sorkar som vi hade under gräsmattan förra året. Men de vackra blommorna säger motsatsen. Ikväll blir det ryggbiff på grillen. Peace & Love.
.
.
.

Grattis Roffe!

Publicerad 2012-05-17 15:15:39 i Roffe, Roffe&Rufus,

Idag fyller min lilla älskling 2 år. Det firas med massor av gräs och maskrosor. Och senare blir det middag med lite släkt.
.
Grattis plutten!
.

Lycka är....

Publicerad 2012-05-14 20:17:16 i Lite visdom,

att ha gjort det sista provet någonsin,
att gå på gröna gräsängar med tankarna i himlen,
vårväder,
att ta studenten.

Tid.

Publicerad 2012-05-14 20:15:03 i Foto,

Nu är det inte långt kvar. Nästa vecka börjar projektveckorna och då är det full rulle mot musikal och studenten. Tiden går fort ibland. Även när man mest vill att den ska stå still.

Sagan om espresso-maskinen

Publicerad 2012-05-12 18:33:51 i Övrigt,

Det var en gång en mamma som bestämde sig för att köpa hem en espresso-maskin till sitt hushåll. Då blev pappan i familjen smått förbannad och drog ett högljutt, argumenterande tal om hur mycket grejer vi redan har i huset. Det slutade med en stor, stor, STOR städning av huset. Efter att ha förvandlat hela huset till en efter-kriget-simulation, plus några mindre och större nervsammanbrott, plus nys-attacker och ögonsveda orsakat av allt damm, så har vi nu städat varje hörn och varje vrå och varje litet skrymsle. Några vändor till Öppen Hand och Brandholmen blev det och huset är nu många kilo lättare.
.
Och de levde lyckliga i alla sina dagar.
.
I alla fall tills nästa helg, då det är dags att ta tag i det ostädade badrummet...
.
SLUT.

För jag ska ta studenten?

Publicerad 2012-05-09 18:45:32 i Foto,

Insåg precis, att om precis en månad så har jag tagit studenten. Då är det ingen mer skola, ingen mer trygghet bakom lärdomens solida väggar. Då räknas jag som riktig vuxen, och måste fokusera på att söka jobb och hitta en lägenhet. Ena sidan av mig tycker att det ska bli jättekul, den andra skriker i panik.
.
Det tråkigaste med att sluta blir att lämna alla kompisar. En drar till Göteborg, den andra till Malmö, och jag stannar i lilla Nyköping. På något sätt vill jag ju hålla kontakten. Det finns ju sms och FaceBook, och ibland får man väl ta en liten tripp ner till södra Sverige.
.
Men som sagt, så är det en månad kvar.

Final countdown

Publicerad 2012-05-08 19:28:54 i Foto,

Idag gjorde jag mitt sista prov innan studenten. Nu är det inga prov, uppsatser eller uppgifter kvar att göra. Jag är helt fri, och det känns så jävla underbart.
.
Nu är det bara RENT kvar. Sedan är det slut.

Fin fin fin fin skog

Publicerad 2012-05-06 16:46:14 i Foto,

Dagen erbjöd mysig promenad med familjen! Vi gick i skogen och såg vackra vitsipps-backar och andades lite frisk luft. Snart blir det nässelsoppa och kycklinggryta.
.
.
.
.
.
.

06-05-2012

Publicerad 2012-05-06 12:38:17 i Foto,

Idag är det söndag. En fin söndag. Det förutspådda regnet föll aldrig från himlen. Vi får se vad dagen har att erbjuda.

BILSLÄPP och KOSLÄPP

Publicerad 2012-05-05 12:34:08 i Foto,

Idag åkte familjen Ekberg på kosläpp vid Öknaskolan. Först fick vi visserligen uppleva ett bilsläpp också, då det såg ut som om halva Sverige ville titta på glada kossor. Långa köer av bilslingor blev det, men vi kom som tur var fram innan de släppte ut korna. På plats fick man bulle och mjölk, och sedan var det bara att skåda de glada djuren på grönbete. Det hoppades, råmades och stångades i massor. Det var första året vi gick på kosläpp, men det blir till att gå nästa år igen, för mysigt var det!
.
.
.
.
.
.

todeloo

Publicerad 2012-05-03 18:13:03 i Foto,

Idag har varit en bra dag. Religionsprovet gick bra, men nu har vi fått en ytterligare samhällsuppgift som jag inte fattar ett jota av. Det blir till att gnugga hjärncellerna, och kanske be pappa om hjälp. Vädret har dock varit lite kallare, med kyliga vindar. Men det ska ju vräk-regna i helgen, så det är väl någon slags försmak...
.
Imorgon blir det ett samhällsprov att ta itu med. Men sedan är det ju happy fredag!

Här är den sköna sommar

Publicerad 2012-05-02 19:43:03 i Foto,

Idag har det varit så varmt att jag inte vet var jag ska ta vägen. Upp mot 24 grader och varma brisar. Nu måste sommaren vara på väg på allvar. Jag har sett årets första: blåsippa, groda och kopparorm. Jag har solat på innergården på skolan, och sprungit på Söra med mamma. Fina vardag.
.
Imorgon blir det sovmorgon, religions-prov och dans. Fina grejer.

VALBORG

Publicerad 2012-05-01 12:30:41 i Foto,

Denna års Valborgsmässoafton tillbringades i Stockholm med kusinerna. Det blev små utflykter och trädgårdsarbete på dagen, och god mat och fin eld på kvällen. Vi tog oss hemåt precis innan fyrverkerierna började, men vadå - fyrverkerier kan man ju se på nyår.
.
Nu är vi hemma i lilla Nyköping igen. Och utanför är det fruktansvärt vackert väder! Tjollahopp.
.
.
.
.
.

Om

Min profilbild

Fanny Ekberg

En 20-årig, glad tjej som bor i Nyköping. Jag lever livet i en fin röd villa tillsammans med min familj. Ägnar mitt liv åt musik, litteratur och friluftsliv mest. Spelar fyra instrument, sjunger, läser tonvis med böcker och filosoferar i skogen när jag får ledig tid. Här delar jag med mig av min vardag, mina bilder och mina texter. En liten bit av mig, helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela