FANNY EKBERG

EN SKOGSMULLE MITT I NYKÖPING.

Just gonna stand here

Publicerad 2010-08-31 18:42:41 i Övrigt,

Dagen:
-parafras, metamorfos, metafor
-artiklar, insändare, serier, brev
-a) x-32+6x-y=16 b) 12x-2x+86=0
-Fotosyntesen: Koldioxid+vatten+solljus --> syre
.
Kul dag..
Imorgon blir det musik för hela slanten, med GeMu och ensembler!:)

Natti natti

Publicerad 2010-08-29 20:33:59 i Övrigt,

Efter en trevlig kväll med god mat hos morfar, börjar det bli dags att dra sig tillbaka till sovkammaren. Imorgon är det måndag och dags för ännu en skolvecka. På torsdag är det dessutom dags för Folklarm att börja spela igen. Det ska bli kul!!:)
En vecka att se fram emot!
Men först ska jag sova...
.
zzzzzZZZZZZzzzzzZZZzzzzzz

Tack

Publicerad 2010-08-29 13:32:07 i Övrigt,

Fick en fin skjorta i linne av mormor. Sånt tycker vi om!:)
Tack mormor!

Just another Sunday

Publicerad 2010-08-29 13:08:12 i Övrigt,

Sitter i soffan och lyssnar på musik.. finns inte mycket att göra idag.. Mamma vill att jag ska städa i syrrans rum, vill jag det?.... nepp..
Imorgon är det skola igen. Första storkören på 6 månader för min del!! Håller på att gå ihjäl! MÅSTE SJUNGA!!XD Blir spännande också att se hur många ettor som vågar klämma i!:)
Nu ska jag ta kameran och fota lite. Fick lust för det!

Lycka är....

Publicerad 2010-08-28 12:41:56 i Lite visdom,

att ta en jättefin bild med kameran

att gå en promenad

att planera inför en resa

att åka skidor

att sluta tidigt när en lektion är inställd

att äntligen få köpa den där saken som du har längtat efter i flera månader...

Jaa.., små saker kan också göra skillnad!


Send it on..

Publicerad 2010-08-28 12:33:45 i

Är inte mycket för allt det här med Disney Channel.. men den här låten är faktiskt väldigt fin! Underbart budskap!
Föreställ dig allt vi kan göra.. if we send it on..

Kommer du ihåg?

Publicerad 2010-08-27 20:10:42 i Foto,

.
.
.
.
Känns som om sommaren kom och gick ganska snabbt. 30 grader och solsken har bytts ut mot svalt väder och regn. Nu går vi mot kallare tider, och HÖST!
Själv längtar jag till vintern: Snön, kylan, julafton, åka skidor.. snart så!!:)

<3

Publicerad 2010-08-27 20:00:23 i Mina texter,

Det känns.. jag vet inte.., lite konstigt. Du håller en sak, men ändå inte. Du håller i någonting annat.

Du håller ett litet hjärta, en liten själ. Du känner hur den andas. Du känner de lätta hjärtslagen.

Du håller ett litet liv i dina händer!

They say that a hero could save us, but I'm not gonna stand here and wait!

Publicerad 2010-08-26 17:50:59 i Övrigt,

Blir lite smått irriterad på att det här med IV-valen skiter sig. Vetskapen om att jag, omedvetet, använde 100 av mina 300 IV-poäng när jag valde franska i ettan, stör mig lite! Det innebär att jag, efter att nu till tvåan valt matte C, bara har 100 IV-poäng kvar till trean. Men jag vill ha 200 poäng till trean, för jag vet vad jag vill läsa. Och om jag vill läsa 200 poäng i trean så måste jag ansöka om utökad kursplan. Men eftersom jag har ANSÖKT om den extra kursen, så hamnar jag som låg prioritet. Vilket innebär att chansen att få en plats är ganska liten.. I nuläget känner man sig lurad....
Men imorgon ska jag försöka prata med rektorn om detta. Jag tänker inte bara sitta och göra ingenting när skolan berövar mig på mina studier. Jag VILL läsa matte D och antingen naturkunskap B eller Idrott & hälsa B. Jag vill, jag vill, jag VILL!
Jaja.., vi får se imorgon..

Lycka är....

Publicerad 2010-08-25 18:50:09 i Lite visdom,

att få en kram av någon du älskar

sitta på en brygga när vattnet är alldeles stilla

vakna av att solen skiner in genom fönstret

ögonblicket innan du öppnar dina julklappar...

Don't worry! Be HAPPY!


ESTET, oh yeah!

Publicerad 2010-08-24 16:22:16 i Övrigt,

Första skoldagen efter ett långt sommarlov. Måste säga att de nya ettorna verkar lovande!:) Ska bli spännande att se hur många som vågar släppa loss på kören på måndag!
Nu är det bara lite strul med IV-valen, för mig alltså.... men det ska fixas i veckan!
Har i alla fall VÄRLDENS BÄSTA KLASS! Måste påpeka det!
Ser fram emot ännu ett år på ESTET! :thumbup:

Jippie!:D

Publicerad 2010-08-23 10:01:31 i Övrigt,

Äntligen!
Imorgon börjar skolan igen! Sitter här och längtar! Alla kompisar, gemenskapen, musiken, de nya ettorna! Så mycket att se fram emot.
Snart drar jag ner på stan för att träffa mamma. Vi ska ta en lunch och hämta ut min första lön på ISS!
Jihoo!:D

Lycka är....

Publicerad 2010-08-21 21:25:00 i Lite visdom,

att få ett leende av en förbipasserande person som du inte känner.

att kunna hjälpa ditt yngre syskon med läxorna.

att få rysningar av sin favoritlåt.

att leka i lekparken trots att folk tycker att du är för stor.

att inte få skoskav av ett par nya skor.

dagen då gruset sopas bort från trottoarerna.

kompisar...

Att vara lycklig är egentligen ganska enkelt. Det gäller bara att man ska komma på att livet i sig och allt som finns i det, är det som gör dig lycklig..

 


Nr 1 på prioriteringslistan!

Publicerad 2010-08-21 16:33:07 i Övrigt,

Då var det bestämt! Jag ska köpa en egen nyckelharpa, av en snubbe i Umeå!:) Han skickar ner den till sin farsa i Uppsala och sedan är det bara att hämta den. 12000 spänn kommer det att gå på, men det får man ta. Har snackat med mamma och pappa och de har gått med på att låna ut pengar, som jag sedan betalar av en liten summa av varje månad!:P
Ååååå, va jag är lycklig!:D Nu ska man bara bestämma ett datum som funkar för alla, sedan får vi se hur det går.

Ibland måste man ha det lite jobbigt.

Publicerad 2010-08-20 16:31:11 i Övrigt,

Sitter här en vanlig fredag och bara dör lite långsamt.. Dessa myggbett kommer att ta livet av mig!:mad: Lite jobbigt är det. Men jag har smort på mängder med tigerbalsam, så det kliar inte lika mycket.., för tillfället..
Men NU ska jag tänka positivt: Det är fredag, svalt väder ute och snart börjar skolan!
Tummen upp för det!:thumbup:

Vissa saker vill man inte veta.

Publicerad 2010-08-19 20:10:15 i Övrigt,

Så här ligger det till:
Antal myggbett:
Vänster ben/fot=22 st
Höger ben/fot=20 st (varav 1 sitter i knävecket!!)
Vänster arm/hand=5 st
Höger arm/hand=4 st
Har dessutom:
Hårbotten= 3 st
Bakom örat= 1 st
Pannan=1 st
Då ska vi se.. 22+20+5+4+3+1+1= 56 MYGGBETT!!
Ganska hemskt faktiskt...

Things to komma ihåg

Publicerad 2010-08-19 10:12:27 i Övrigt,

Statusrapport: Är hemma efter en otroligt trevlig kväll/natt med klassen ute vid Hundby i Gnesta! Jag är inte mycket till partyprisse och jag drack inte en enda droppe alkohol, men hade kul i alla fall. Nu är jag: MYGGBITEN UPP ÖVER ÖRONEN!!....
Vi grillade och snackade.. sedan var det folk som ville bada så vi pallrade oss ner till en mysig liten sjö. Vattnet var jätteskönt och jag ville verkligen bada! Jag skulle ha gjort det om det inte vore så att jag hade min lingonvecka precis då.... nakenbad blev det dessutom senare.. ÅÅÅÅÅÅ JAG VILLE OCKSÅ!!>:-(  Men men.., jag får ta det nästa gång!:D
Det blev till att slagga på golvet i stugan efter att ha insett att mina hjärnceller inte hade kunskapen att sätta upp 5-manstältet som jag hade med mig. Jag hade fått låna det, och det såg inte ut som ett vanligt tält.. när vi var "färdiga" så stod det knappt upp.. Vi beslutade oss för att ta det säkra före det osäkra och la oss på golvet i stugan i stället!! Vilket gick otroligt bra, med tanke på det hårda underlaget. Men inget ryggont eller ömma leder på morgonen, så tummen upp för det!!
Kom i säng sådär vid två halv tre (jaa, på natten......) och då var man ganska mör.. VISSA PERSONER LÅG JU OCH SNACKADE NÅGOT GRÄSLIGT, så det var lite svårt att somna till en början. Har fått sova i 2,5 timme, och jag känner mig ovanligt pigg!! Men tröttheten kommer väll senare.....
Roligt var det i alla fall!

Lets have a good time!

Publicerad 2010-08-17 19:35:51 i Övrigt,

Imorgon blir det att tälta med klassen i Hundby, Gnesta. Party gånger 1000000000!!!:D Prognosen säger visserligen att det ska spöregna onsdag-torsdag, men det kan man ju inte alltid lita på.. Och om det regnar, så får man ha kul i alla fall! Det jobbiga blir väl att få upp tältet.. annars ska det bli myspys!!:D
ESMK09 is the BEST!

A word is just a word, 'til you mean what you say

Publicerad 2010-08-16 18:05:32 i Mina texter,

Hej, vi har inte pratat på ett tag. Jag är ledsen att det tog en sådan tid för mig att komma. Jag har varit upptagen. Jag har behövt tid till att tänka. Jag har varit förvirrad. Men du kanske inte känner dig ensam. Du kanske har hittat nya kompisar, som du kan prata med. Kompisar som du känner dig trygg med, som du kan prata med om allt möjligt. Så är det inte för mig. Jag har ingen att prata med. Jag känner mig ensam. Det var ju ett tag sedan, men jag kan inte släppa taget. Inte än.   Jag behöver dig fortfarande. Jag behöver någon att prata med. Jag klarar inte av det på egen hand.

Det är väldigt tomt hemma. Tomt och tyst. Det känns som om luften har bytts ut mot någonting som är svårare att andas. Pappa pratar inte. Han har inte släppt taget än. Han är fortfarande väldigt ledsen. Han saknar dig. Han sover mycket och ler inte lika ofta som förut. Faktiskt, så ler han aldrig. Jag ser honom inte mycket över huvud taget. Jag tycker synd om honom, men jag vill inte prata med honom. Vad ska jag säga?! Jag vill prata med dig. Du känner mig bättre. Jag tycker om att sitta och prata med dig. Du lyssnar på mig. Du förstår mig. Det har du alltid gjort.

Jag ska snart börja andra klass. Det ska bli spännande. Du behöver inte följa med, jag klarar det själv. Du får gärna titta på om du vill. Det skulle kännas tryggare om du i alla fall var i närheten. Men jag vet inte vad du gör nu, du kanske inte har tid. Jag hoppas att du har tid. Du har i alla fall tid att lyssna på mig.

Jag hoppas att det går bra att jag kommer hit och pratar med dig. Jag är bara inte redo att släppa taget än. Jag är inte ledsen längre, det är inte det. Jag är inte rädd för framtiden. Nej, jag klarar mig alltid. Jag är rädd för att glömma. Glömma dig. Glömma hur du luktar av blommor och frisk sommarvind. Glömma din mjuka röst som brukade sjunga mig till sömns. Det känns inte så, men jag vet inte.

Men att prata med dig räcker för mig. Jag tycker om det. Det hjälper mig att minnas. Det gör mig lugn. Det gör ingenting att du inte säger någonting. Det är skönt att ha någon som lyssnar. Bara lyssnar.

Jag skulle vilja träffa dig igen. Krama dig. Höra din röst. Det är synd att du bor för långt bort. Jag vet inte hur många meter det är, men jag tror inte att jag hittar till Himlen i vilket fall.

Kan du höra mig? Jag tror att du kan det...

ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN!

Publicerad 2010-08-15 17:11:26 i Övrigt,

Efter dagar av outhärdlig värme är det äntligen här!! I flera dagar har man närapå andats vatten och svettats i den fuktiga värmen, men NO MORE!!
Det är kyligare ute och DET REGNAR! Väldigt lite.., men det räknas!:P
Var på jakt efter en regnjacka igår, och det var svårt kan jag säga! Alla sorter som vi hittade var alldeles för korta. Sedan kom vi till Karlssons, en "fattiglappsaffär", och hittade en jättebra regnrock. Grå visserligen, hade varit lite roligare med någon annan färg, men man får ta vad man hittar och vara glad för det!:D Nästan alla bra grejer jag hittar finns på affärer där man vanligtvis inte tittar!!
Nu blir ett bra läge att testa den, om det kan fortsätta att regna i några dagar.., kanske.. det vore skönt tycker jag..

Lycka är....

Publicerad 2010-08-15 11:19:29 i Lite visdom,

att lyckas vända ett ägg i stekpannan utan att det går sönder.
att rulla med cykeln på helt plan asfalt.
att hålla i ditt husdjur och känna dess små hjärtslag.
känslan efter ett hårt träningspass.
att komma ihåg en plastpåse till cykelsadeln när det har regnat.
lukten av nyklippt gräs.
att höra ett barn skratta...
Hitta dina ljuspunkter! Det har jag gjort..

KRÄFTSKIVA

Publicerad 2010-08-13 22:31:42 i Foto,

Kräftskiva vid stugan idag. Träffade Lotta, Magnus och lilla morfar. Mysigt, mysigt!:D



.




Finns du på riktigt?!

Publicerad 2010-08-12 18:34:57 i Mina texter,

Om jag inte kan se dig

är du overklig då?

Om jag inte kan ta på dig

finns du inte då?!

Om ditt silkeslena hår

blir till luft

mellan mina magra fingrar

Om ljuset i dina ögon

passerar mig

tillsammans med den kalla vinden

Om dina fagra ord

bleknar

tillsammans med den bittra sången

från en ensam sparv

Finns du inte då?!

Kanske har du lättat

försvunnit

flugit iväg

Du kanske inte finns

på riktigt

Men min kärlek till dig

finns den?

Jag kan inte röra den

inte se den

inte höra den

Jag vet inte om du fortfarande finns

men min kärlek till dig

Den finns!

Döden har så snygga stövlar

Publicerad 2010-08-11 12:29:22 i Mina texter,

Döden har så snygga stövlar

Jag ligger ner

sjuk och svag

och klamrar mig fast

vid jorden

Döden har en snygg jacka

Jag känner smärtan

som sprider sig

i min sargade kropp

Döden har ju en snygg hatt också

Jag tar ett ansträngt andetag

försöker att fylla

mina lungor

Döden vinkar till mig

Han är vacker

fridfull

Jag sluter mina ögon

Kanske borde jag hålla emot

ett tag till

Men jag är så trött

Och döden har ju så snygga stövlar...

Lycka är....

Publicerad 2010-08-10 15:50:15 i Lite visdom,

att lyckas knäcka ett ägg utan att få med några äggskal.
att se alla vackra spindelnät när det är dimma ute.
vintermorgonens första solstrålar som lägger sig över snötäcket.
att vara påskkäring.
att bli omstoppad innan man somnar.
att vara mitt i en bra bok.
nya joggingskor.
att vara den som ska av först när hissen är full.
att räkna ut hur man får igång den nya datorn.
att plocka grönsaker i sin egen trädgård.
ett bra foto på sig själv.
att läsa en godnattsaga för någon.
att gå med ett litet barn på cirkus...
Visste du att ett gott skratt förlänger livet?! Se till att hitta saker att le åt, varje dag. De finns gömda lite här och där, och vissa är väldigt små..

Dikt till Rosa Bandet

Publicerad 2010-08-09 14:52:52 i Mina texter,

Det kan kännas tungt

att ta bort dem.

De ger liv

åt andra,

och självförtroende

till dig.

Det är en stor del

av dig.

Men det finns faktisk en del

som är viktigare,

för att ge liv

och göra dig

till dig.

Och hjärtat har du fortfarande kvar!

Perhaps love is like the ocean..

Publicerad 2010-08-08 19:22:02 i Musik!!,

Perhaps love is like a resting place
A shelter from the storm
It exists to give you comfort
It is there to keep you warm
And in those times of trouble
When you are most alone
The memory of love will bring you home

Perhaps love is like a window
Perhaps an open door
It invites you to come closer
It wants to show you more
And even if you lose yourself
And don't know what to do
The memory of love will see you

Oh, Love to some is like a cloud
To some as strong as steel through
For some a way of living
For some a way to feel

And some say love is holding on
And some say letting go
And some say love is everything
And some say they don't know

Perhaps love is like the ocean
Full of conflict, full of change
Like a fire when it's cold outside
Thunder when it rains
If I should live forever
And all my dreams come true
My memories of love will be of you

And some say love is holding on
And some say letting go
And some say love is everything
Some say they don't know

Perhaps love is like the ocean
Full of conflict, full of change
Like a fire when it's cold outside
Or thunder when it rains
If I should live forever
And all my dreams come true
My memories of love will be of you

Bang bang, he shot me down..

Publicerad 2010-08-08 18:04:13 i Övrigt,

Inom loppet av 2 veckor, så har 3 fåglar krashat i vårt vardagsrumsfönster! 3 stycken!! Den första flög iväg direkt, den andra dog på fläcken och den tredje blev rejält omskakad. Den satt på våran gräsmatta ett tag och såg alldeles snurrig ut.. men plötsligt så flög den iväg!!:D Den hade tur!
Nu har vi satt upp en bild av en örn på fönstret. Det ska skrämma fåglarna och få dem att flyga i en annan riktning. De gör tydligen så på pappas jobb, och det funkar. Vi får se om det funkar hemma hos oss... Förhoppningsvis...


Fågel som precis överlevt en rejäl fönsterkrash:



Bra jobbat pippin!:D



Det kanske ser lite töntigt ut, men vi får hoppas att det funkar!

I would be unstoppable, if I could just get started.

Publicerad 2010-08-08 13:42:25 i Övrigt,

Söndag... söndag, söndag. Dagen innan ännu en jobbig arbetsvecka! Ska man skratta eller ska man gråta? Jag tycker inte att man ska göra någonting. Man ska slappa, softa och chilla.. allt på samma gång!!:D
Själv tänker jag i alla fall inte göra någonting nyttigt idag. Jag har hjälpt mamma att handla på Coop, det räcker!XD
Nästa vecka är min sista arbetsvecka. En sista sväng på Rosvalla.. sedan är jag fri en hel vecka innan skolan börjar!!:D
HA DET BRA DENNA UNDERBARA SÖNDAG!!

Lycka är....

Publicerad 2010-08-07 12:27:47 i Lite visdom,

att lyckas träda tråden på nålen på första försöket.
att lyckas träda tråden på nålen på femte försöket.
att hitta en helt oskadd snäcka på stranden.
att arbeta en hel dag utan att riva sönder strumpbyxorna.
att måla med fingrarna.
när ens egen väska är den som kommer ut först vid bagageutlämningen.
att köpa en krukväxt och få den att överleva den första månaden.
att rulla nerför en lång backe efter att ha cyklat uppför.
lukten av kåda i skogen.
vågbrus från havet.
att få sova en timme extra när det blir vintertid...
Du lever bara en gång.. så se till att ta upp allt bra som finns runtomkring dig till ytan. Så att det kan hjälpa dig, att bli lycklig!!

Hysteriskt!!!!!

Publicerad 2010-08-06 18:11:54 i Övrigt,

Fick en smärre hjärtklappning på jobbet idag!:
Jenny och jag städade på Rosvalla som vanligt. Vi kom till omklädningsrum nr 3 och öppnade dörren. Det första som Jenny sa när hon klev in var: "Toa, toa, var är toan!?". När hon sedan hoppade undan av förskräckelse så trängde jag mig fram för att se vad det var hon hade sett. Eftersom det var mörkt i rummet så tog det ett tag för mig att se vad det var. Först såg det ut som något slags konstverk i kartong som var målat som en jättelasagne (jag vet hur det låter!XD), men sen såg jag att det var EN MADRASS MED EN MÄNNISKA I SOM LÅG OCH SOV PRECIS INNANFÖR DÖRREN!!! Kan ni fatta hur rädda vi blev eller??!?!! Vi vet inte om han vaknade, men det måste han väl ha gjort!XD Vi började ju asgarva när vi väl hade stängt dörren!!:D

Nyköpings festdagar

Publicerad 2010-08-06 10:50:46 i Övrigt,

Då var det dags! I eftermiddag drar mamma, syrran och jag ner på stan för att delta i Nyköpings festdagar!:D Titta på saker, köpa remmar och allt annat som hör till!:P Det negativa är väl att det är flera som tänker komma. Det brukar bli ganska packat med folk... men det får man strunta i!!
Lite kul att se att det faktiskt finns lite folk i lilla Nyköping också!

Råttisar på grönbete

Publicerad 2010-08-05 19:22:01 i Roffe&Rufus,

Roffe&Rufus (=råttisarna!:P) fick vara ute en stund idag. Vi satte deras burtak i skuggan, och där fick de gå på grönbete!:P De käkade gräs, grodblad och maskrosblad.
Roligt hade dem i alla fall!:D








Nu är de små sötnosarna HELT TAMA!! Jättesnälla, och jättegulliga!:D

Lycka är....

Publicerad 2010-08-05 11:13:17 i Lite visdom,

att lyckas klia sig på ryggen.
att gå barfota i gräset.
att springa genom vattenspridaren.
att se änder gå över gatan.
att vada i en fontän.
att skratta så att tårarna rinner.
att ta en promenad ensam i skogen.
att göra snöänglar.
att gå i löv.
att åka på motorvägen när det är långa köer åt andra hållet.
att lista ut vem som gjorde det långt innan boken är slut.
att lyckas lägga ett ord på sju bokstäver i Alfapet...
Var lycklig med det du har. Alla har sina solar, som göms bakom regnmoln. Men om solen tittar fram lite ibland, är det inte värt att vara lycklig för det lilla då??!

Kl 20.22

Publicerad 2010-08-04 20:22:14 i Övrigt,

Nu är jag så trött, så trött, så trött.. tror att jag kojsar tidigt idag! Inget Rosvalla imorgon. Så jag får sovmorgon ända till kl 07.00!! Fatta va skönt!XD Det är en positiv sak med att gå upp jättedidigt på morgonen (=kl 05.00), att man uppskattar ALLA små sovmorgnar som man får!:D
SOV SÖTT...

I can resist anything! Except temptation...

Publicerad 2010-08-04 11:38:05 i Övrigt,

Sitter i soffan, och gråter, i min ensamhet..
Nej! Det gör jag inte alls!XD Resten av familjen har dragit till Stockholm med farmor och farfar för att fira pappas mormor, som fyller 99 år!!!
Nu sitter jag själv i soffan, glor på en rulle, och ÄTER GODIS!!:D Choklad, choklad, choklad! Ett måste när man äntligen får vara lite själv hemma. Hehe, roligt man kan ha ibland.. Men man måste få slappa någon gång då och då!:P

Lycka är....

Publicerad 2010-08-03 10:51:07 i Lite visdom,

att vakna och inte ha ont någonstans.
Fredagar.
att ha en tom stol framför sig på bio.
att vakna tidigt och komma på att det är lördag.
att hitta fram med hjälp av kartan.
att gå runt i kvarteret och titta på julgranspynt.
när löven ändrar färg.
årets första snö.
att äta frukost utomhus.
att känna på snaggen på en liten pojke.
en helt ny tandkrämstub...
Fokusera inte på det negativa! Lägg märke till de små nöjena i livet i stället. För det är dem som formar din vardag, till det bättre!:D

osynlig..

Publicerad 2010-08-02 11:52:04 i Mina texter,

Ännu en gammal dikt som jag skrev i 5:an..

.

Jag är osynlig

Ingen ser mig

Ingen vill vara med mig

Jag är osynlig

 

Men så en dag

så såg du mig

Du ville vara med mig

Jag är inte längre osynlig

 

I andras ögon är jag osynlig

Men du

ser mig


"Bröderna Karlsson"

Publicerad 2010-08-02 11:43:44 i Övrigt,

Var med morsan igår och såg "Bröderna Karlsson" på bio. Filmen hade fått jättedålig kritik i tidningen, så vi var bara tvungna att se den!XD Dessutom hade jag en gratisbiljett att utnyttja..
Den var faktiskt ganska bra tycker jag, en typisk "må bra"-film!:D Den kanske var lite förutsägbar, men det glömdes bort i alla hysteriskt roliga scener. Det var en scen där både mamma och jag skrattade så att vi fick svårt att andas. Jag låg över tre säten och hyperventilerade och.. mer behöver jag inte säga!:P
Det var först efter 2/3 av filmen som jag äntligen kom på vems röst som huvudrollen Björn Bengtsson gör i en disneyfilm: Han gör rösten till Kenai i filmen "Björnbröder"!! Jättemysig röst!
För övrigt fruktansvärt bra skådespeleri av Björn Bengtsson som spelade båda bröderna (=tvillingar), med TOTALT olika personligheter. Den ena en stel, blyg kostymnisse. Den andra en frispråkig, äventyrlig bråkmakare. Han gjorde båda två med perfekt inlevelse!
Betyg: 8/10

Om

Min profilbild

Fanny Ekberg

En 20-årig, glad tjej som bor i Nyköping. Jag lever livet i en fin röd villa tillsammans med min familj. Ägnar mitt liv åt musik, litteratur och friluftsliv mest. Spelar fyra instrument, sjunger, läser tonvis med böcker och filosoferar i skogen när jag får ledig tid. Här delar jag med mig av min vardag, mina bilder och mina texter. En liten bit av mig, helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela