FANNY EKBERG

EN SKOGSMULLE MITT I NYKÖPING.

Tänk positivt, tänk positivt, tänk positivt...

Publicerad 2011-07-25 18:23:09 i Foto,

Idag har väl inte varit den finaste dagen jag varit med om. Lite allmänt grå och tråkig. Imorgon har jag min första riktiga körlektion. Sedan ska jag försöka att kämpa mig igenom två ofrivilliga veckor av körskola... Men efter det är det bara roliga saker kvar av sommaren. Tänk positivt, tänk positivt, TÄNK POSITIVT!

Lev livet för i helvete

Publicerad 2011-07-24 18:31:54 i Mina texter,

Att sitta i ett rum där klockan på väggen visar kvart i två när klockan egentligen är halv ett.

Kommer man någonsin framåt?

 

Klockan kan inte gå baklänges, så varför känns det som om tiden kan det?

 

Man är fast mellandåtiden och framtiden, men det är inte nuet.

Det är någonting mitt emellan.

 

Fast om tiden känns närmare dåtiden så är det svårt att röra sig mot framtiden.

 

Tiden är en illusion, en stark sådan. Om tiden är en illusion så borde livet också vara det, eftersom tiden styr oss.

 

Men livet är så jävla kort.

 

Det finns ingen tid till att tänka: ”jag gör det sen”, ”jag är fortfarande ung”, ”imorgon är en ny dag” eller ”det här kan jag göra idag för det ordnar sig imorgon”.

 

Livet är så jävla kort.

 

Låt inte tiden styra, utan se tidlöst på det enda liv du har.

 

Säg inte: senare, kanske eller skitsamma.

 

Säg: nu, ja och jag bryr mig i stället.

 

Strunta i tiden. Strunta i varför, kanske och senare.

 

Lev livet för i helvete.

Sörmlandsleden

Publicerad 2011-07-24 18:30:51 i Övrigt,

Idag gick jag Sörmlandsleden med farsan. Det var den vackraste upplevelsen jag har varit med om i mitt hittills 18-åriga liv. Gå på stigar genom den underbara svenska skogen som aldrig tycks ta slut. Laga mat på gaskök och sätta upp tältet "på låtsas" bara för att träna. Känna ett totalt lugn och samhörighet med den orörda naturen. Fan va vackert det var...

Trädgårds-installationer

Publicerad 2011-07-23 16:06:39 i Foto,

Ibland går man runt i sin egen trädgård och upptäcker allt som är vackert. Det som egentligen borde ses som smuts och ogräs, ses som en vacker installation, ett medvetet konstverk. Din trädgård förvandlas till ett konstgalleri.
.
.
.
.

Sov gott.

Publicerad 2011-07-18 16:36:45 i Mina texter,

Visste du att livet är kort? Att det kan ta slut när som helst? Att ålder inte är det enda som framkallar ett besök av döden. Man tittar på TV, läser i tidningar, lyssnar på radio. Allt man hör, läser och ser är död. Man ser människor på gatan som måste gå ner 50 kilo och får reda på att det har begåtts ett mord i lilla Nyköping. Allting blir så verkligt, det går nästan att ta på.

Sedan hör man att en nära vän till familjen har gått bort. Och det är inte det faktum att han har dött som är sorgligt, utan att det faktum att han kunde ha levt längre om han hade tagit tag i sitt liv. Så varför gjorde han inte det? Förstod han inte vad livet handlade om? Fattade han inte att han hade människor som tyckte om honom, som brydde sig om honom?

Vattenkrig med regntunnan, bli jagad runt hela området av en motorsåg, hans fula blinkande tomteluva på julafton. Var ska jag lägga dem minnena? I en låda på vinden, under sängen, gräva ner dem?

Jag tror att jag behåller dem. Jag tänker minnas honom för det han var, inte det han kunde ha varit. Och det han var, var fantastiskt. Det han var var nog mer än vad han själv insåg. Det är synd att han inte såg hur unik han var. Allt vi kan göra nu är att leva för honom. Låta honom leva genom våra ögon. Låta honom lukta på klövern, höra fågelsången, se vattnet röra sig i hamnen och känna gräset under fötterna. Låta honom uppleva känslan av en perfekt sommarkväll, när solen långsamt går ner och kastar ett glödande sken över allt som är vackert.

Tack för allt som du var.

 

Sov gott Hannu.

När glädje tar ett steg till, så resulterar det i ren lycka.

Publicerad 2011-07-17 14:31:07 i Foto,

Idag har vi målat hus och provat att sätta upp det nyinköpta tältet. På lördag drar vi ut i vildmarken. Annars så är jag sjuk och har en jobbvecka kvar. På tisdag är det loppis i Oxelösund, på onsdag träffar jag polarna och på fredag går jag dramatiseringen runt å-vandringen. Fullproppad vecka, här kommer jag. Sedan är det intensivkurs, London, Gävle, mer Sörmlandsleden, lite jobb hos kommunen på det, sedan börjar skolan. Just nu tittar jag bara upp mot ett himmelsblå tak. Fint väder är det idag. Hej svejs.
.

När tiden rullar så får du rulla med.

Publicerad 2011-07-16 16:12:20 i Foto,

Lördag idag. Jag har tvättat huset inför målningen imorgon, och cyklat i regn till Coop Forum. Känner att livet går ganska smidigt just nu. Ska träffa vännerna i veckan och titta på dramatiseringen runt å-vandringen. Sedan är det ju sista jobbveckan nästa vecka. Tiden går snabbt. Nu ska jag bara lyssna på bra musik och njuta av livet.

Hard work work

Publicerad 2011-07-07 16:29:29 i Övrigt,

Att rensa ogräs i 35 graders värme är inte lätt ska ni veta. Jag vet inte hur mycket vatten jag har druckit under dagen. Men nu ser å-promenaden vid hamnen underbart vacker ut.
.
Har för övrigt inte prov-gått den nybyggda promenadbryggan som finns där. Det är en måste-göra-sak i sommar. Nu ska jag bara andas lite tror jag. Imorgon är det ju fredag. Sånt är mysigt.

rull, rull, rull, rull, rull.

Publicerad 2011-07-06 16:14:16 i Övrigt,

Dagarna rullar. Jobb, körkortsplugg, annat kul som man lyckas klämma in. På lördag ska jag träffa mina underbara kompisar. Det blir mys i friggeboden. Där har jag inte sovit på 5 år. Det är alltid kul att ha någonting att längta till.

dör lite grann. men det är ju roligt, så jag klarar mig.

Publicerad 2011-07-04 17:27:23 i Övrigt,

Första dagen på jobbet. Jag har rensat cirka 1 miljard häftstift från en anslagstavla i Hamnen (folk måste sluta sätta upp så mycket skit överallt), och sen har jag plockat skräp=ett burklock, en papptallrik, en glasflaska och jag vet inte hur många satans fimpar. Sedan fick jag en sekatör och en såg i min hand och gick lös på en liknande djungel på Sommarvägen. Sågade ner ett antal björkar, några rönnar och en stor gran. Gud va fruktansvärt duktig jag är. Och gud va fruktansvärt jobbig dagen har varit. Det är tungt arbete, men det är ju så roligt!
.
Ser fram emot att arbeta flitigt imorgon igen.

Chill out.

Publicerad 2011-07-03 17:39:06 i Foto,

Idag har jag klippt häcken. Jag har varit alldeles för duktig den här helgen. Och imorgon ska jag jobba. Jag får slappa nästa helg istället!

Kul liv man kan ha.

Publicerad 2011-07-02 18:34:09 i Övrigt,

Idag har jag: Hjälpt föräldrarna att byta altan-tak. Jag har rensat äcklig sörja ur stuprännan på ett tak som nästan faller ihop, i stekvärme. Sedan har jag stått på ett bord och skrubbat mögeltvätt hela eftermiddagen. Kul liv man kan ha... Nu ska jag ha HELG!

Saker man älskar.

Publicerad 2011-07-01 15:52:27 i Foto,

Jag älskar fredagar. Jag älskar solsken. Jag älskar att kunna plocka egna jordgubbar i trädgården. Jag älskar min syster. Jag älskar min lilla Roffe. Jag älskar livet. Peace & Love.

Om

Min profilbild

Fanny Ekberg

En 20-årig, glad tjej som bor i Nyköping. Jag lever livet i en fin röd villa tillsammans med min familj. Ägnar mitt liv åt musik, litteratur och friluftsliv mest. Spelar fyra instrument, sjunger, läser tonvis med böcker och filosoferar i skogen när jag får ledig tid. Här delar jag med mig av min vardag, mina bilder och mina texter. En liten bit av mig, helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela