FANNY EKBERG

EN SKOGSMULLE MITT I NYKÖPING.

I'm not a prayer. But please God, give me winter!

Publicerad 2011-12-31 14:55:23 i Foto,

4 minusgrader och gnistrande frost. Min livsglädje börjar återvända så smått. Jag sitter fortfarande och väntar på snö, men den här dagen är en helt okej tröst. 
.
Ikväll blir det till att äta oxfilé med familjen, för att sedan hålla ögonen öppna till tolvslaget, och sedan skåda när himlen antänds i vackra färger. Kommer att kännas ytterst underligt att börja skriva 2012 på önskade datumförfrågningar.
.
Nu ska jag bara njuta av denna kalla dag.

.

.

.

.

TORSDAG 29/12-11

Publicerad 2011-12-29 16:05:21 i Foto,

Gårdagen passerade snabbt. Restaurang med familjen på MED kolgrill, sedan en snabb visit till skolans matsal där det var estet-fest för hela slanten. Hej-visa att jag var där-sedan cykla hem-typ så.
.
Idag är det den 29 december och nyår närmar sig. Jag har städat marsvinsburen, och nu sitter jag bara här och lyssnar på musik i soffan.

Goin' for a walk

Publicerad 2011-12-26 20:16:57 i Foto,

Idag var familjen Ekberg ute på en promenad i det fina vintervädret, HOST, jag menar vårvädret... 26 december och inte så mycket som en sketen snöflinga ligger på marken. En pinsam vinter är det! Marken är bar och grön, och överallt börjar knoppar att gro. Man får väl hoppas på en sen vinter...
.
.
.
.
.
.

Nu är det jul igen

Publicerad 2011-12-24 18:04:37 i Övrigt,

Då var det julafton 2011. Gott julbord med kusinerna blev det, och julklappar under en ytterst liten gran. Jag är nöjd med mina klappar, bl.a. en gul regnrock, 500 kr, presentkort på H&M och SF Bio, och en underbar gammal te-burk. Nu är jag ganska trött, och inte alls sugen på kvällsmat.
.
Att det inte är någon snö ute gör mig lite deprimerad. Men lillesyrran och hennes kompis gjorde, när det fanns snö, en jättestor snöboll som står på baksidan. Den har stått emot värmen och står ståtlig ute på den nu gröna gräsmattan. Om jag blir alldeles för deppig kan jag ju alltid gå ut och klappa lite på den.
.
GOD JUL!

Dan före dopparedan

Publicerad 2011-12-23 20:16:57 i Övrigt,

Idag har vi panik-julstädat hela huset. Jag fick äran att dammsuga soffan fri från alla marsvinshår. Sedan blev det "för-jul" hos mormor och morfar, med god mat och lite julklappar. Mysigt. Imorgon är det julafton (för alla ni som inte visste det). Nu är jag bara jättetrött. Måste ladda batterierna inför imorgon. God för-jul!

JULLOV + utropstecken

Publicerad 2011-12-22 16:25:37 i Övrigt,

Då var julavslutningen avslutad. Efter mysig lunch-stund med kompisarna på stan, gick jag hem i den underbara vinterkylan. Nu sitter jag bara och andas jullov.

Om halka, underbar litteratur och hemsk allsång.

Publicerad 2011-12-21 17:28:30 i Övrigt,

Gick hem i det underbara vinterlandskapet idag. Var nära på att halka tre gånger. Men jag är så glad att det äntligen är riktig vinter att det inte gör mig någonting. När jag kom hem såg jag att "Ringaren i Notre Dame" (boken) hade kommit i brevlådan. Det gjorde lilla mig ännu lyckligare. Den boken kan jag läsa hur många gånger som helst. Fullkomligt underbar litteratur. Victor Hugo var helt enkelt ett geni.
.
Imorgon är det min sista julavslutning innan studenten. Då ska min linje skämma ut sig totalt inför hela skolan genom att tvingas hålla i allsången, som ingen egentligen vill vara med på eftersom de bara tänker på jullovet. Dessutom ska vi sjunga "Tipp tapp"... så lågstadiet... vilken tur att jag inte har något problem med att skämma ut mig inför folk.

Nu vare jul häri vårt hus

Publicerad 2011-12-20 21:17:37 i Foto,

Idag är det den 20 december, vilket, om jag kan räkna, innebär att det endast är 4 dagar kvar till jul. Idag har vi rivstartat julen, genom att klä julgranen till det ljuva ljudet av Frank Sinatras julskiva. Snön faller utanför fönstret och bordet kläs i julduk och ljusstakarna beträds av röda juleljus. Julgranen blev som den alltid blir, lite fin-ful sådär. Men det är så det ska vara.

.

Tid för mirakel, en vecka före jul.

Publicerad 2011-12-18 11:53:29 i Övrigt,

Efter att ha väntat förgäves, så kom den, en vecka innan jul. SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ! Underbara, vita, gnistrande, sagolika snö! Min livslust är tillbaka.
.
Förutom att vara obeskrivligt glad för snön så ska jag och lillesyrran på julkonsert med mormor och morfar senare ikväll. Lite extra julkrydda skadar ju aldrig.

Lördag med lilla knodden.

Publicerad 2011-12-17 13:21:47 i Bilder på mig,

När jag hör att det är någon kall jävel som har lämnat ett marsvin och en kanin att dö vid vägen till Skavsta, så blir ja så förbannad att hjärnan börjar koka! Sedan tänker jag på mitt marsvin, då lugnar jag ner mig lite. För jag skulle aldrig göra så mot min bebis. Så det så. Glad lördag.

Gör inte bara där. Stå någonting!

Publicerad 2011-12-15 12:36:27 i Övrigt,

Nu har jag haft ont i huvudet i jag vet inte hur många dagar i streck! Börjar bli seriöst trött på det här. Känner mig lite halvt förvirrad. Sista lucia någonsin är avklarad och snart är det jullov. Innan dess ska samhällsrapporten från helvetet lämnas in.
.
Nu sitter jag själv i soffan med tjut i örat och tycker allmänt synd om mig. Jävla huvudvärk. Måste man verkligen ha ett huvud?

Nu vaknen och glädjens Lucia är här

Publicerad 2011-12-12 19:12:10 i Övrigt,

Imorgon är det Lucia, och då blir det maffigt lucia-tåg i S:t Nicolaikyrkan.
.
Det är 12 dagar kvar till julafton, och ännu ligger det inte ens en sketen snöflinga på marken.
.
Vart tog tiden vägen förresten?

När den 3dje december lider mot sitt slut.

Publicerad 2011-12-03 21:12:53 i Övrigt,

Idag har det hänt grejer. Juldekorationerna är uppe, och fönstren är nu prydda med vackra ljusstakar. Tomtar står lite överallt och marsvinsburen har slingrats in med grönt glitter. Juletider närmar sig.
.
Annars har min lillasyster kommit på att man använder bälte för att slippa tappa byxorna. Det tog bara 13 år för henne att bli så upplyst. Lite gulligt tycker jag. Älskar dig syrran.

1 december

Publicerad 2011-12-01 17:10:20 i Övrigt,

Det är första december idag. Första luckan på chokladkalendern är öppnad. Men var är snön? Var är den underbart glittrande snön, som ska gnistra på alla gator?! Var lite smått deprimerad i morse. Jag är en vinter-människa, jag kan inte hjälpa det. JAG VILL HA SNÖ!

Om

Min profilbild

Fanny Ekberg

En 20-årig, glad tjej som bor i Nyköping. Jag lever livet i en fin röd villa tillsammans med min familj. Ägnar mitt liv åt musik, litteratur och friluftsliv mest. Spelar fyra instrument, sjunger, läser tonvis med böcker och filosoferar i skogen när jag får ledig tid. Här delar jag med mig av min vardag, mina bilder och mina texter. En liten bit av mig, helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela