FANNY EKBERG

EN SKOGSMULLE MITT I NYKÖPING.

När man älskar livet lite extra.

Publicerad 2011-05-31 14:51:44 i Estetprojekt,

Det är en speciell känsla. Att spackla sig med så mycket smink att ansiktet blir tungt. Att skrika pepp-ramsor tills rösten blir hes, tillsammans med hela underbara estetlinjen. Att titta ut över en fullsatt publik och bara sträcka på armar och fingrar tills man får träningsvärk. Att texta underbar musik så intensivt att man spottar på de som sitter på första raden. Att känna sig värdefull. Att läsa recensionen i tidningen och inse att det bara står bra kritik. Ikväll kör vi igen. Peace and love.

Let the sunshine in

Publicerad 2011-05-26 19:57:47 i Foto,

Just nu är det fint väder. Jag är trött. Projektveckorna rullar. Snart är det premiär. Tills dess är det bara peace and love.
.
.

Lycka är....

Publicerad 2011-05-22 19:57:20 i Lite visdom,

doften av grillkol, nyklippt gräs och varm kåda,
att sätta upp en musikal,
att inse hur mycket du tycker om dina vänner,
att inse att dina vänner tycker lika mycket om dig.
Ibland inser man hur mycket man tycker om livet, och alla människor i det. Sånt är härligt.

Om naturen, och att vara lycklig för egentligen ingenting.

Publicerad 2011-05-22 16:01:54 i Foto,

Nu är det sommar ute. Just nu sitter jag och bara är lycklig. Har varit på promenad med familjen runt ån. Det är underbart vackert. All grönska, alla blommor, fågelsång och milda vindar. Underbart. Tänk att man kan bli lycklig av så lite. Man går ut en bit utanför huset, där naturen är så hänförande vacker att man känner sig knäsvag, och får känslan av att man kan dö lycklig. Åk inte utomlands, det är bara onödigt. Ta en tur runt ån i stället.

.

.

.

.

.

.

När helgen är fri, och världen är lite extra fin.

Publicerad 2011-05-21 17:12:31 i Övrigt,

Har en helt fri helg. Det har jag inte haft sedan i vintras. Inga spelningar, eller möten eller liknande. Bara tom tid som jag kan använda till vad jag vill. Som att gå på promenad med mamma och pappa till exempel.
.
Det är verkligen fint ute nu. Alla blommor och träd som jag försöker att komma ihåg namnet på. Och alla sångfåglar som sprider sin musik. Koltrastar, talgoxar, blåmesar. Fint. Det är en underbar känsla när man kliver in i ett lövverk, och asplöven bringar ett porlande ljud. Och man tittar sig omkring och inser hur ren och vacker naturen är. Det finns ingenting som skär sig, det finns ingenting som inte passar in. Det finns mycket på denna jord som är vackert, men moder natur går inte att vinna över. Allting är bara, vackert, perfekt. Det finns så mycket att titta på och så mycket att uppleva. Bara lukten av grillkol, nyklippt gräs, varm kåda och syrenblomster gör det värt att vara ute hela dagarna. Underbar värld man lever i, måste jag säga.

När hat övergår till lycka.

Publicerad 2011-05-20 17:21:30 i Övrigt,

Nu är nationella provet i matte C avklarat. Finito. The end. Fin. Det var det sista jag någonsin behöver göra i matte någonsin någonsin! Nu är det bara musikal kvar! Underbara musikal. Underbara musik. Underbara linje. Underbara vänner som gör livet värt att leva. Peace and love.

När det är dags för projektveckor.

Publicerad 2011-05-18 20:42:09 i Estetprojekt,

Imorgon smäller det. Då startar projektveckorna, ÄNTLIGEN! HAIR, här kommer vi! Vi kommer att vara de galnaste, vildaste, mest högljudda hippiesar som världen någonsin skådat. Det är sånt här livet går ut på. Musikal, musik, gemenskap, dans, uttryck, känslor, underbart. Tänk om hela livet kunde vara en musikal.

När en skata landade på mitt huvud.

Publicerad 2011-05-17 15:31:32 i Övrigt,

Ibland ska man cykla hem i spöregn. Då kommer en skata och sätter sig på mitt huvud. Där satt han kvar en lång stund, ända tills jag försökte klappa honom.
.
Sådana händelser får en att tänka på livet. Alla unika tillfällen som bara inträffar en gång under din livstid. Alla fina stunder i livet som ger det mening. Vackert.

ESC

Publicerad 2011-05-15 13:46:51 i Övrigt,

Eurovision Song Contest är än en gång över. Är återigen förundrad över hur människor tänker när de röstar. Roligt att Azerbaijan fick vinna, men det faktum att det ligger i Asien kanske skulle få en att börja tänka till... det faktum att låten var tråkig och lite småfalsk, och lite av en wanna be allt som man redan har hört tidigare gör ju inte saken bättre heller... Men Sverige kom på en stolt tredjeplats! Det måste man ju ge tummen upp för, trots att lilla Eric inte heller kunde pricka tonerna. Aouch. Man kan bara konstatera att hela Europa är en smula tondöv.

Ganska underbart.

Publicerad 2011-05-13 22:23:15 i Övrigt,

Ibland går solen ner klockan halv 11 och man ser Finland spöa Ryssland i ishockey. Ibland sitter man och lyssnar på "Don't give up" med underbara Peter Gabriel och bara njuter av vetskapen att det är fredag. Lycka.

Det börjar närma sig.

Publicerad 2011-05-12 17:19:54 i Övrigt,

Endast tre prov kvar, sedan är det projektveckor, sedan är det sommarlov. Nu ska jag leva livet. Snart ska jag cykla med min cykel till musikskolan, fiol-tajm. Imorgon är det fredag. Leva livet som sagt.

Ibland är det tuuuuuuuufft.

Publicerad 2011-05-11 19:56:31 i Foto,

Det är ganska mycket som händer just nu. Alla uppsatser ska in, HAIR ska repas, pedda imorgon, nationellt prov i engelska imorgon, nationellt prov i matte nästa vecka. Och ovanpå allt detta så måste jag träna in ungefär 12 låtar: sång, fiol och komp till om 2 veckor. Blöööh... det är bara att le och vara glad. Fint väder är det i alla fall.

Tack så jävla very much

Publicerad 2011-05-07 17:58:45 i Foto,

Och det fina vädret har återvänt till oss. Idag har jag målat trappa och joggat på Söra. Nu är jag nyduschad och njuter av livet. Älskar livet. Tack så jävla very much för det!

Regn. Punkt.

Publicerad 2011-05-03 22:00:00 i Övrigt,

Idag har det regnat. Och varit kallt som bara f***n. Jag och mamma gick på en teater som hette "No tears for queers", SHIT VA BRA DEN VAR!! Fantastiskt skådespeleri, tänkvärt innehåll, otroligt tydligt och genomarbetat. Bara MVG+, eller A+, eller 10 av 10.
.
Nu tänkte jag sova.

Bara så ni vet.

Publicerad 2011-05-01 13:52:53 i Övrigt,

Hemma efter en fin Valborg. Underbart sommarregn faller utanför fönstret. Nu blir det små korvisar till lunch. Hihi.

Om

Min profilbild

Fanny Ekberg

En 20-årig, glad tjej som bor i Nyköping. Jag lever livet i en fin röd villa tillsammans med min familj. Ägnar mitt liv åt musik, litteratur och friluftsliv mest. Spelar fyra instrument, sjunger, läser tonvis med böcker och filosoferar i skogen när jag får ledig tid. Här delar jag med mig av min vardag, mina bilder och mina texter. En liten bit av mig, helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela