FANNY EKBERG

EN SKOGSMULLE MITT I NYKÖPING.

KUBB

Publicerad 2012-06-30 22:26:51 i Övrigt,

Idag hade pappa en "träffa-jobbarkompisar-och-dricka-mycket-öl-och-snacka-och-sedan-grilla"-kväll. Då blev det lite kubb på det, och jag fick fräscha upp mina kubb-regler (då jag själv inte har spelat kubb sedan jag var en liten knodd).
.
Pappa hade en riktigt fin stil på sin kastning. Bra vinklar på benet och armarna som skapade en intressant stämmning. Vackra, graciösa fingar och fin spänning i lårmusklerna. Men han missade lite med armen framför ansiktet som gjorde att hans hals såg lite kort ut, och sedan fanns det ingen intensitet i ögonen. Posen såg även ganska stel och amatörmässig ut.
.
Tyvärr pappa, du har inte det som krävs för att bli Americas Next Top Model... hehe.
.
 

Jobba, jobba, jobba.

Publicerad 2012-06-27 11:40:24 i Bilder på mig,

Idag tvättade Ekbergarna huset, för att förbereda det inför den stora målar-dagen som inträffar på fredag. Det dripp-droppade överallt, och vi hade klätt oss i våra absolut vackraste kreationer... eller inte. Det är tur att man inte är rädd för att vara lite ful ibland. 
.
.
.

Ekbergarna på utflykt

Publicerad 2012-06-23 18:15:10 i Foto,

Idag packade Ekbergarna de stora ryggsäckarna med sittunderlägg, grillspett, engångsgrillar och godis och drog på en spontanutflykt till Stendörren. Vi grillade spett, vandrade runt och hälsade på fåren vid Naturum-området. Solen tittade fram lite då och då och temperaturen låg runt 18 grader. Kan det bli en mysigare lördag? (Det var dessutom en underbar kontrast gentemot storstaden Rom att komma ut i ur-naturen och lyssna på tystnaden.)
.
.
.
.
.
.
.
.

Sagan om Rom

Publicerad 2012-06-22 17:23:13 i Foto,

Idag kom jag och pappa hem från fyra dagar i Rom, Italien. Det var en minst sagt intressant och upplevelserik resa. Det började med att vi fick gå till hotellet som låg lite i utkanten av staden. När vi kom fram efter 40 minuter såg det ut som om vi kommit fram till Roms slumområden, men när vi väl kommit in och kommit rätt så var det ett väldigt trevligt rum. Dagen efter fick jag en släng av magsjuka då jag spydde på morgonen, men efter att ha vilat hela dagen så återställdes jag på ett kick och vi kunde gå på restaurang på kvällen. Morgonen efter åkte vi in till staden. Solen stod högt på himlen och förde med sig närmare 50 graders stekvärme. Det var inte en lätt utmaning då både jag och pappa var på väg att bli sinnesförvirrade av värmeslag. Men trots vissa humörsbristningar så lyckades vi läsa kartan och komma rätt. Duktiga vi är.
.
Under dessa fyra dagar har vi hunnit med mycket. Vi har ätit god, Italiens trogen mat så som:

PIZZA:
SPAGHETTI CARBONARA:
TIRAMISU:
GLASS:
Vi har även hunnit se: COLOSSEUM:
.
.
LEONARDO DA VINCI-MUSEÉT:
.
.
.
FONTANA DI TREVI:
.
PANTHEON:
.
och PIAZZA NAVONA:
Nu är vi hemma i "kalla" Nyköping, och jag har aldrig uppskattat den svenska sommaren som jag gör nu. Nu är det midsommar, och snart blir det mat. Kärlek.

2009, för länge sedan

Publicerad 2012-06-16 11:41:57 i Bilder på mig,

Närbild: En liten flicka på 16 år, som aldrig kunnat föreställa sig att de kommande tre åren skulle bli så fantastiska. Nu är allting slut. ESMK09 är slut. RENT är slut. Studenten är slut. Balen är slut. Allt är över.
.
Nu försöker jag att leva i nuet, och låta framtiden vävas i sin egen takt. Det är en känsla av skräckblandad förtjusning, men så är det att leva.

Macbook yeah

Publicerad 2012-06-15 12:46:14 i Övrigt,

Har nu införskaffat en ny Macbook Pro! Lycklig i själen gånger 1000! Nu är det bara att göra sig hemmastadd.
.
Annars har jag varit och skrivit in min hos Arbetsförmedlingen, och det har varit fint väder hela dagen.
.
Sommarlov i mitt hjärta.

Lycklig i själen

Publicerad 2012-06-13 12:33:38 i Övrigt,

Nu är det sommarlov för hela slanten. Jag är speciellt lycklig i själen på grund av att jag precis beställt hem en ny Macbook pro! Wiii! 
.
Annars är det fint väder, och lite så.

STUDENTBAL 2012

Publicerad 2012-06-11 12:26:51 i Bilder på mig,

Igår var det studentbal. Lilla jag tog på mig en klänning för första gången på nästan 10 år, och lekte adelsdam på slottet ute vid Nynäs. Min fina farmor har sytt klänningen av thai-siden, och jag måste säga att jag kände mig ganska vacker. Jag gick tillsammans med mina två bästa kompisar Filip och Sara och vi fick skjuts i en gammal guld-Buick. När vi kom fram fick vi skrida på ett led fram till slottet där det var dags för mingling i mängder. Efter ca två timmar till var det dags för tre-rätters middag. Förätten var det absolut godaste jag har ätit på länge och jag bara måste söka efter ett recept på "Lax- och skaldjurs cheescake"!
.
En väldigt trevlig och annorlunda upplevelse, men jag är glad att jag tog chansen.

.

.

STUDENT 2012

Publicerad 2012-06-09 16:55:09 i Övrigt,

För jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten, för jag har tagit studenteeeeeen! FY FAN VA JAG ÄR BRA!
.
Gårdagen var en sån där obeskrivlig dag. Lilla jag tog studenten. Det var obeskrivligt igår, och det är lika obeskrivligt idag... Dagen började med klassmys i en takvåning vid Rosvalla, efter det blev det den absolut sista fotograferingen någonsin och allra sist fick vi betyg och avslutade i aulan. Jag går ut med 27 av 31 MVG:n och 5000 kr i stipendiepengar. Lycklig tjej. Den stora dagen firades sedan med släkten, och den materiella inkomsten blev 3000 kronor, en fin vas i trä, en ljuslykta, ett bestick-set, en röd pajform och 50 euro till Rom-resan. Fina fina saker.
.
Nu är jag som sagt lite tagen av hela situationen. Vet inte vad jag ska känna. Men det var en fruktansvärt kul upplevelse!

.

R.I.P

Publicerad 2012-06-06 20:35:15 i Övrigt,

Spenderar min sista kväll med min dator, då den imorgon ska lämnas in för att skrotas. Om det är någonting som gör mig förbannad så är det att slänga saker som fortfarande fungerar! Allt jag har kunnat göra är att skälla ut dem i utvärderingen som vi fick skriva för ett par veckor sedan. Men det är också allt jag kan göra.
.
Stackars dator. Suck.

Hur hamnade jag här?

Publicerad 2012-06-05 21:39:14 i Övrigt,

Onsdag. Torsdag. STUDENT! Jävlar anamma och satans moster och allt sånt där.
.
Imorgon är det Sveriges nationaldag, och nu sitter familjen i soffan och lyssnar på sommarregnet som smattrar mot altan-taket.
.
Pust.

TOMHET

Publicerad 2012-06-04 15:18:55 i Estetprojekt,

Igår gjorde jag min sista musikal någonsin tillsammans med estetiska linjen. Det sista projektet tillsammans med de mest underbara människor jag någonsin har träffat. Efter en sentimental samling, innehållande ett tiotal snyft-tal, började vi städa Culturum med rinnande teatersmink.
.
Nu är det dagen efter den stora dagen, och jag känner mig ganska tom. Livet på estet är snart slut, och då skiljs vi alla åt. Efter tre år måste jag lämna den bästa klass jag någonsin gått i. Efter tre år måsta jag lämna min största familj, på 90 personer. Jag kommer att sakna tiden på estet, men nu står jag inför ännu en utmaning i livet, då jag tar steget ut ur skolvärldens trygga murar, och klampar in i "vuxenvärlden". För tillfället så känns den världen som ett annat universum, men avståndet jämnas väl ut med tiden.

Om

Min profilbild

Fanny Ekberg

En 20-årig, glad tjej som bor i Nyköping. Jag lever livet i en fin röd villa tillsammans med min familj. Ägnar mitt liv åt musik, litteratur och friluftsliv mest. Spelar fyra instrument, sjunger, läser tonvis med böcker och filosoferar i skogen när jag får ledig tid. Här delar jag med mig av min vardag, mina bilder och mina texter. En liten bit av mig, helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela