FANNY EKBERG

EN SKOGSMULLE MITT I NYKÖPING.

Det sitter en pojke på månen

Publicerad 2012-04-29 12:17:28 i Övrigt,

Igår var en underbar dag. Det började med vårstädning av ute-altanen, för att sedan följas av mysig middag med mamma på Qvarnen. Priset var uppe bland molnen, men det var maten också. Ibland får det kosta på lite nät det är gott. Efter det bar det av till Culturum för att se denna underbara man. Rikard Wolff pratade om sitt liv och sin uppväxt och sjöng underbara visor som gick rakt in i hjärtat. Bara att höra hans mörka röst fick huden att knottra sig. Det var magiskt.
.
Idag är det söndag, och fortfarande fint väder, trots att solen har blivit lite blyg och gömt sig bland molnen. Snart bär det av till Tunabergs kyrka, där jag har en spelning med Folklarm. Lite söndags-mysigt.

fredag

Publicerad 2012-04-27 12:53:00 i Foto,

Ljuva fredag. Nu ska jag använda lång-ledigheten till att varva ner och tänka positivt. Punkt.

Fredagar, loppmarknader och söndagar

Publicerad 2012-04-22 11:13:18 i Övrigt,

I fredags var det fredag, igår var jag på loppis i Oxelösund och hittade en bok, en tröja, fina förvaringsburkar i glas med korklock och lite annat, idag är det söndag. En helg i sin enkelhet, helt enkelt.

FRUKTANSVÄRT ALLMÄNT

Publicerad 2012-04-18 17:15:24 i Foto,

Idag har varit en sådan där fruktansvärt allmän och normal dag. När jag kom hem skrev jag min karaktärsbeskrivning i ett svep, så nu har jag en uppgift ur vägen. Jag fasar fortfarande för samhällsprovet på fredag, men det går väl bra, antar jag, kanske.
.
Snön är ju borta i alla fall. Men enligt pappas profetia så ska det snöa två gånger till innan det blir vår på riktigt. Vi får se.

HÄLSOKOST OCH VINTERLAND

Publicerad 2012-04-17 13:26:03 i Foto,

Idag hade jag lång sovmorgon, bara för att upptäcka att jag kände mig svimfärdig när jag klev upp. Jag tog ett hälsokost-piller och la mig i sängen igen. Nu mår jag väl sådär, lite tjock i huvudet kanske. Och som en extra smäll ser jag ett nytt vinterland utanför fönstret. Suck. Men man får tänka positivt. Det kan bara bli bättre.

TVÅ BEN, STADIGT PÅ JORDEN

Publicerad 2012-04-16 17:54:08 i Övrigt,

Idag sparkade skolan igång igen, efter ett underbart påsklov. När den var slut traskade jag till sjukhuset för ett besök hos sjukgymnasten, där jag efter massagen fick höra att jag var mycket mindre spänd än förra gången. Halleluja.
.
Sedan vandrade jag hem i det underbara solskenet. Jag tog till och med en omväg runt å-promenaden, för att uppleva lite extra naturlig skönhet och få lite väl behövd sinnesfrid. När jag sedan ställde mig med båda fötterna på jorden, och tittade ut över ån, där änderna fridfullt simmade omkring, så kom jag att tänka på hur lycklig jag var. All den här skiten med huvudvärk, yrsel och nacksmärta har gjort mig ganska nere den sista tiden. Men när jag gick hem så insåg jag att jag inte har mått så här bra sedan september förra året. Halleluja igen.

STENDÖRREN

Publicerad 2012-04-15 16:16:20 i Foto,

Idag blev det fint väder. Då skyndade jag och mamma oss till Stendörren för att njuta av den underbara stillheten som bara Sveriges skärgård kan erbjuda. Vi lyssnade på fågelsång, stekte lite i solen och mumsade fika.
.
Det är en underbar känsla att sitta mitt i stillheten, långt bort från allting som stör och låter. Att låta atmosfären ta hand om alla dina problem och låta tiden stå stilla en stund.
.
När vi kom hem var det fortfarande fint väder. Då började vi rensa i trädgården och demontera en gammal gung-ställning som ingen har använt på många år. Härlig känsla att vara Byggare Bob för en stund.
.
.
.
.
.
.

Raindrops keep falling on my head

Publicerad 2012-04-13 15:35:40 i Foto,

Igår var en vacker dag, med solsken och nästan 15 grader. Då tänkte lilla jag: "Eftersom mamma är ledig imorgon, så kan vi ju packa lite fika och sedan åka till Stendörren och mysa i solen!" En ypperligt bra idé.
.
Sedan kom dagen, och den var ful. Grått, regnigt och ynka 5 grader. Blev det någon resa till Stendörren? Nej.
.
Mamma och jag tog en tripp till stan istället. Där hittade jag ett par strumpbyxor, en tröja och fina örhängen. Från och med nu går jag omkring med Peace & Love och Livets Träd i öronen. Hejsan hoppsan.
.
.

När din städmani inte vill ge sig

Publicerad 2012-04-12 13:44:23 i Övrigt,

Jag kan meddela att min städmani INTE har gett med sig ännu... Idag har jag: plockat i diskmaskinen, diskat, tvättat, hängt tvätt, vikt tvätt, bäddat sängen, dammsugit hela huset, skakat mattan i badrummet, sorterat skorna i hallen och flyttat några par till en annan hylla i grovköket (där det nu finns plats efter att jag städade tidigare i veckan) och... jag tror att det var allt. Tjolahopp.

converse

Publicerad 2012-04-12 13:40:00 i Övrigt,

Eftersom röda fejk-converse i storlek 44 verkade vara en aning utrotningshotade i Nyköping så blev jag fruktansvärt glad när jag hittade ett par på JC för 199 kr. När jag sedan kom hem så insåg jag att "varför inte passa på att köpa några stycken nu när det finns och de var så bra och billiga??" Sagt och gjort. Igår kom mamma hem med två kartonger till.
.
Nu har jag röda fejk-converse till dagen jag fyller 50 år! Tjohoo!

den gode samariten

Publicerad 2012-04-10 19:28:59 i Övrigt,

Idag hittade jag och mamma en plånbok på parkeringen utanför Coop Forum. Den tog vi och lämnade till polisen, och efteråt kändes man sig riktigt duktig. Tänk om alla på denna jord kunde vara lika hjälpsamma. Vad underbart det skulle vara.

en liten tyst minut

Publicerad 2012-04-10 13:18:11 i Övrigt,

För exakt 100 år sedan, den 10 april år 1912, så seglade Titanic ut på sin första jungfruresa. Det skulle sluta med en av de största och mest hemska olyckor som någonsin har hänt mänskligheten. Livbåtarna räckte inte till alla, och passagerare i tredje klass lämnades att drunkna bakom låsta dörrar.
.
Det enda vi kan göra idag, är ett hedra alla de som dog, genom att sända våra tankar och hålla en tyst minut.
.

röda skor, å-promenad och lite annat

Publicerad 2012-04-09 16:49:12 i Foto,

Fin måndag med promenad runt ån. Denna årstid är ju inte den bästa egentligen, då skogen mest ser ut som ett brunt geggamoja-hål. Men varje årstid har sin charm. Till sommaren blir det ett grönt paradis, så det är bara att vänta.
.
Annars är jag mest glad för att ha hittat ett par röda fejk-converse igen (efter att mina gamla gick sönder). Den ena skon med gult skosnöre, och den andra skon med grönt skosnöre. Så ska det vara, annars är det inte mig vi snackar om. Sedan är det ju bra att ha olika färg på snörena, i fall jag skulle glömma bort vad som är höger och vänster någon dag. Hihi.

Guldbokstäver och städmani

Publicerad 2012-04-08 16:36:07 i Foto,

Idag är en väldigt vacker dag, som kommer med budskapet om att våren ännu en gång är på väg! Vi har varit på Nya Kyrkogården och hälsat på en vän, vars namn nu lyser med vackra guldbokstäver på gravstenen. När vi kom hem tvingade jag mamma att hjälpa mig städa grovköket. Det mesta arbetet gjorde jag själv igår, men skåpet med en massa konstiga vätskor och substanser i ville jag inte ta tag i själv.
.
Nu är jag trött. Hoppas att min städmani går över snart.

Efter minusgrader...

Publicerad 2012-04-05 15:31:05 i Foto,

... kommer plusgrader! Det har varit satans kallt de senaste dagarna, men nu är det än en gång fint väder ute. 12 grader och sol, och den lilla mängd snö som föll för några dagar sedan får erkänna sig besegrad.
.
Det efterlängtade påsklovet kom som ett mirakel från ovan, och nu hoppas jag bara på fortsatt fint väder.
.
Puss på er alla glada!

Man är ung ända tills man blir gammal

Publicerad 2012-04-03 19:23:08 i Foto,

Vardagen tuffar på, och imorgon är det Stabat Mater i St Nicolaikyrkan. Annars har jag mest ont i huvudet och äter piller som ska ha effekt på tinnitus, som egentligen är till för gamla människor med minnesbesvär... Vi får väl se om de gör någon skillnad eller inte.
.
Det ska i alla fall bli otroligt skönt med påsklov. Jag hoppas på fint väder, då jag vill städa bilen, rycka gammalt gräs på baksidan och en massa andra ambitiösa saker som bara har ploppat upp på min vill-göra-lista.
.

Helgen som var, och veckan som komma skall

Publicerad 2012-04-02 11:25:03 i Övrigt,

Fin födelsedagshelg har det varit! I fredags var jag och mamma på restaurang Ambrosia och för-firade lite. I lördags fyllde lilla jag 19 år, och då blev det middag med mormor och morfar. På söndagen blev det middag med morfar och farfar (då farmor blivit sjuk) och sammanlagt har jag fått 1100 kr, en fin ljusbricka, en gammal plåtburk till spagetti och Rikard Wolffs självbiografi Rikitikitavi. Fina presenter alltihop!
.
Veckan som kommer bjuder på många trevliga saker. Stabat Mater i kyrkan på onsdag och sedan är det dags för ett efterlängtat påsklov!
.
För tillfället ligger det snö på marken, men det smälter väl snart.

Om

Min profilbild

Fanny Ekberg

En 20-årig, glad tjej som bor i Nyköping. Jag lever livet i en fin röd villa tillsammans med min familj. Ägnar mitt liv åt musik, litteratur och friluftsliv mest. Spelar fyra instrument, sjunger, läser tonvis med böcker och filosoferar i skogen när jag får ledig tid. Här delar jag med mig av min vardag, mina bilder och mina texter. En liten bit av mig, helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela